Μάχη για την κούπα!

Χωρίς να υπάρχει φέτος ξεκάθαρο φαβορί, ούτε καν στους άνδρες, αρχίζει την Κυριακή (22/5) στα χωμάτινα κορτ του Παρισιού το Ρολάν Γκαρός. Έγινε την Παρασκευή (20/5) η κλήρωση. Τα τελευταία χρόνια ένα ήταν το όνομα που «έπαιζε» για την κατάκτηση του τροπαίου στους άνδρες. Ο Ραφαέλ Ναδάλ δημιούργησε το δικό του μύθο στο χώμα και ως «Βασιλιάς» της συγκεκριμένης επιφάνειας δεν επέτρεψε σε κανέναν, τουλάχιστον ενώ ήταν παρών, να απειλήσει το θρόνο του.

Μόνο που αυτή τη φορά κάποιος άλλος φρόντισε από πολύ νωρίς να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Το Ρολάν Γκαρός αρχίζει σε δύο μέρες στη γαλλική
πρωτεύουσα, χωρίς φαβορί, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μπαίνει δυναμικά στη «μάχη» για τη διεκδίκηση ενός ακόμη Γκραν Σλαμ, στρέφοντας όλα τα φώτα πάνω του και όχι στον μόνιμο πρωταθλητή, όπως συνηθιζόταν.

Ο Σέρβος βρέθηκε στην κάτω πλευρά του ταμπλό, ως Νο2, και απέναντι από τον Ράφα Ναδάλ (Νο1) έχοντας μαζί του τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ ο Ισπανός τον Άντι Μάρεϊ. Κάτι που σημαίνει ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά για τους συγκεκριμένους, θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά. Τα προγνωστικά, πάντως, δεν είναι τόσο πολύ με τον Ελβετό πρωταθλητή, που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και άπαντες περιμένουν το πώς θα αντιδράσει στο χώμα, που δεν είναι από τις αγαπημένες του επιφάνειες.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρων είναι ο πρώτος γύρος για κάποιους από τους αθλητές, αφού από την πρεμιέρα κιόλας της διοργάνωσης «βγήκαν» εξαιρετικές αναμετρήσεις, όπως είναι αυτή του Ναδάλ με τον Τζον Ίσνερ, του Φέντερερ με τον Φελιτσιάνο Λόπεζ, του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με τον Ίβο Κάρλοβιτς, του Φερνάντο Βερντάσκο με τον Χουάν Μονάκο και του Ρισάρ Γκασκέ με τον Ράντεκ Στέπανεκ.

Ο επικεφαλής του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τροπαίου, Ραφαέλ Ναδάλ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Αμερικανό, Τζον Ίσνερ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας εκ Ζιράλντο (Κολομβία)/Αντουχάρ (Ισπανία). Στον 3ο γύρο είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί του τον Νικολάι Νταβιντένκο, ενώ στη συνέχεια τον Φερνάντο Βερντάσκο και τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ στα προημιτελικά, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για 3η διαδοχική χρονιά. Στην τετράδα πιο πιθανός αντίπαλος του Ισπανού είναι ο Βρετανός, Άντι Μάρεϊ. Ο νεαρός Σκωτσέζος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Γάλλο, Ερίκ Προντόν, στον δεύτερο έναν εκ των Μπολέλι (Ιταλία)/Ντάντσεβιτς (Καναδάς), ενώ από τον 3ο γύρο αρχίζουν τα δύσκολα αφού θα κλήθεί να αντιμετωπίσει τον Ράονιτς, στη συνέχεια τον Αλμάγκρο και τον Μέλτζερ στα προημιτελικά.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλείται να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με δύο τίτλους μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του σε ισάριθμους τελικούς. Ο νεαρός Σέρβος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, εξασφαλίζοντας μάλιστα από τώρα τη συμμετοχή του στους τελικούς της ΑΤΡ στο τέλος της σεζόν. Αυτό που θα κυνηγήσει πλέον εκτός από το τρόπαιο είναι και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο «Νόλε» στον πρ
Keywords
Τυχαία Θέματα