«Κατάφωρη αδικία του Ηρακλή»

Επιστολή προς προς τους βουλευτές αλλά και τον κόσμο της ομάδας εξέδωσε η διοίκηση του Ηρακλή, με την οποία αναφέρεται στους λόγους της απόρριψης της έφεσης, ενώ τονίζει ότι από την πλευρά της έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Αναλυτικά η επιστολή του Ηρακλή: Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ηρακλής,
αλλά και σύσσωμου του κόσμου του Ηρακλή, που αγωνιά για την κατάφωρη αδικία που εκτυλίσσεται σε βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου της πόλης της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες μέρες.
Οι απόψεις αυτές αφορούν:
• Στην πεποίθησή μας ότι, από την πλευρά της ΠΑΕ Ηρακλής έγιναν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, τιτάνιες προσπάθειες ώστε να φανούμε συνεπείς προς όλες μας τις υποχρεώσεις, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό κλίμα.
• Στην πεποίθησή μας ότι, η ΠΑΕ Ηρακλής, όσο αφορά στη διαδικασία αδειοδότησης ήταν συνεπής στις απαιτήσεις της ΕΠΟ, αλλά από την πλευρά της ΕΠΟ υπήρξε αδιανόητα κακή πρόθεση να αποδεχθεί τα στοιχεία που παραθέσαμε και σαφέστατη πρόθεση να παρουσιάσει την ομάδα μας ως την μοναδική προβληματική ομάδα στο εθνικό πρωτάθλημα.
• Στην πεποίθησή μας ότι, από την πλευρά της ΕΠΟ έχουν γίνει σωρεία παρατυπιών στη διαδικασία αδειοδότησης, κατάφορα εις βάρος του Ηρακλή και προκλητικά υπέρ άλλων ομάδων.
• Στην πεποίθησή μας ότι η ΕΠΟ εκμεταλλεύεται των προνομίων που διατείνεται ότι της προσφέρει το αυτοδιοίκητο, αδιαφορώντας προκλητικά για την δικαιοσύνη, την ισονομία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα και όσο αφορά στην πεποίθησή μας ότι δικαιούμαστε την άδεια να αγωνιζόμαστε στην Super League, το ζήτημα ξεκινά από το γεγονός ότι στην πρωτοβάθμια επιτροπή απορρίφθηκε η αίτηση του Ηρακλή κυρίως γιατί θεωρήθηκε ότι ο Ηρακλής δεν είναι βιώσιμη εταιρία και για το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, μέσω της οποίας θα εξασφαλίζονταν επαρκή ρευστά για την λειτουργία της εταιρίας. Επί αυτού του θέματος έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Σε συνέχεια της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής η ΠΑΕ Ηρακλής ανέθεσε σε εξειδικευμένη εταιρία με εμπειρία στον χώρο της αξιολόγησης και μάλιστα με εμπειρία και στον χώρου του ποδοσφαίρου, την σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας της εταιρίας. Η εταιρία Emerging Markets Experts, ως ανεξάρτητος φορέας συνέταξε τη συγκεκριμένη μελέτη, περίληψη της οποίας επισυνάπτουμε. Θεωρούμε συνεπώς ότι αποδείχθηκε με επιστημονικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη της μόνον αντικειμενικούς – μαθηματικούς δείκτες από τα λογιστικά βιβλία, ότι ο ισχυρισμός της ΕΠΟ δεν ευσταθεί.
Παράλληλα, ενώ ζητήθηκε από την ΠΑΕ Ηρακλής να καταθέσει προϋπολογισμό για την επόμενη χρήση, η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε στρατηγικό πλάνο (Business Plan), το οποίο πέραν της απλής παράθεσης οικονομικώς στοιχείων, συνοδεύεται από ενδελεχή τεκμηρίωση των οικονομικών στοιχείων, αλλά και του τρόπου επίτευξης του προϋπολογισμού (το οποί
Keywords
Τυχαία Θέματα