Κατά του Ρατσισμού

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει ως ισότιμος συνομιλητής στη συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για το Ρατσισμό στον ελληνικό αθλητισμό που διοργανώνει ο Οργανισμός FARE αύριο και μεθαύριο (13-14 Απριλίου) στην Αθήνα.Προσκεκλημένοι στη συζήτηση είναι επίσης το Υπουργείο Παιδείας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η
ΕΠΟ, η Superleague, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, κοινωνικοί φορείς με ανεπτυγμένη δράση κατά του ρατσισμού, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Φιλάθλων Ελλάδας, καθώς επίσης σύνδεσμοι και σύλλογοι Φιλάθλων.
Στόχος του συνεδρίου είναι η πρόταση και υιοθέτηση λύσεων, η θέσπιση μέτρων εντοπισμού, πρόληψης και αντιμετώπισης ρατσιστικών συμπεριφορών στον αθλητισμό. Τους «κίτρινους» θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Γρανούζης, ο οποίος θα μιλήσει για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει η Λέσχη Φίλων Άρη από τα διεθνή συνέδρια στα οποία έχει συμμετάσχει και διοργανώσει στο παρελθόν και θα προτείνει λύσεις και καλές πρακτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένος και ο διεθνής ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί. Αντ’ αυτού θα αποστείλει γραπτή δήλωση η οποία θα διαβαστεί από τον κ. Γρανούζη. Στην εκδήλωση το παρόν θα δώσει και ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος, όπως και ο Βανγκέλι έχει δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Η Λέσχη Φίλων Άρη είναι η πρώτη κοινωνία φιλάθλων με την οποία έχω έρθει σε επαφή. Από την πρώτη φορά που μίλησα μαζί τους έμεινα εντυπωσιασμένη από την τεχνογνωσία και τη διάθεσή τους και πραγματικά με τις κινήσεις τους δείχνουν πως είναι κοντά μας σε ό,τι χρειαστούμε. Στο γήπεδο αναρτούν πανό κατά του ρατσισμού ενώ πραγματοποιούν και διάφορες άλλες δράσεις και μακάρι και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους», είπε η Αντιπρόεδρος του FARE, Ιβέτ Τζάρβις.
Keywords
Τυχαία Θέματα