«Καρφιά» Φέτελ σε Red Bull

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έριξε τα «καρφιά» του στη στρατηγική της Red Bull για τη στρατηγική των δυο πιτ στοπ, που τον άφησαν στη δεύτερη θέση. Την απάντησή του έδωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ!
Η στρατηγική των περισσότερων ομάδων στον αγώνα της Κίνας ήταν να κάνουν τρία πιτ στοπ στον κάθε πιλότο γι’ αλλαγή ελαστικών. Στη Red Bull, βλέποντας τις διαφορές να είναι πολύ μικρές μεταξύ των πέντε πρώτων, αποφάσισαν να αφήσουν έξω τον
Φέτελ με μόνο δυο. Γεγονός, που ήταν η αιτία να φθαρθούν τα ελαστικά του Γερμανού και να μην μπορεί να κρατήσει την πρώτη θέση, την οποία έχασε από τον Λιούις Χάμιλτον.

Γι’ αυτό ο παγκόσμιος πρωταθλητής έριξε τα «καρφιά» του στην αυστριακή ομάδα για τη στρατηγική αυτή λέγοντας πως πρέπει να το ερευνήσουν. «Κάναμε αρκετά λάθη και είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά ακόμη και έτσι τερματίσαμε στη δεύτερη θέση και είμαι χαρούμενος για αυτό. Συγχαρητήρια στον Λιούις και στη McLaren. Θα μάθουμε πολλά από το σημερινό αγώνα.

Είμαι ο μοναδικός ανάμεσα στους τρεις του βάθρου που έκανα δύο πιτ στοπ και αυτό θα πρέπει να το ερευνήσουμε», είπε ο Φέτελ. Ωστόσο, αν πραγματοποιούσε το τρίτο πιτ στοπ η Red Bull, ο 23χρονος θα έμενε πολύ πίσω και αυτό έσπευσε να του απαντήσει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

«Αν είχαμε κάνει τρία πιτ στοπ τότε θα ήμασταν πίσω από τις McLaren. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολλά Γκραν Πρι. Η δεύτερη και τρίτη θέση είναι πολύ σημαντικές, επιλέξαμε αυτή τη στρατηγική και ήμασταν κοντά στο να τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του αφεντικού των «κόκκινων ταύρων».

Τέλος, ο Φέτελ αναφέρθηκε και στο λάθος του Τζένσον Μπάτον στο πρώτο πιτ στοπ, όπου ο Βρετανός μπερδεύτηκε και πήγε στους μηχανικούς της Red Bull, που τον άφησαν να περάσει μπροστά και να πάει στους δικούς του της McLaren. «Μου προκάλεσε έκπληξη. Αυτό έχει ξαναγίνει με την Toro Rosso, δεν ξέρω για πιο λόγο οι πιλότοι θέλουν να μπουν στο δικό μας γκαράζ».
Keywords
Τυχαία Θέματα