Κάουνας, Βαλένθια, Πόλη... Σιένα!

Ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού Μιχάλης Στεφάνου πετάει με την ερυθρόλευκη αποστολή για τη Σιένα και γράφει στο gazzetta.gr όσα πρέπει να μην ξανακάνει ο Ολυμπιακός ώστε να γυρίσει από την Ιταλία με... μισή ή ολόκληρη πρόκριση στο final 4!Για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η οπτική γωνία από την οποία τα αντιμετωπίζουμε μας καθοδηγεί. Συνήθως
έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε (υποκειμενικά) και ως εκ τούτου άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και άλλοι μισοάδειο.

Ο Ολυμπιακός θα ριχτεί στην PALESTRA της Σιένα, με το μυαλό γεμάτο από τις έντονες αναμνήσεις που γέννησαν οι δύο αλλοπρόσαλλες αναμετρήσεις με την ιταλική ομάδα στο Φάληρο. Δεν μπορούμε, φυσικά, να εισχωρήσουμε σε κάθε ερυθρόλευκο μυαλό για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει …λιακάδα ή συννεφιά, όμως είναι δεδομένο ότι η πίστη για πρόκριση στο φάιναλ φορ της ευρωλίγκα δεν μειώθηκε καθόλου από το …άβολο 65-82.

Είναι όντως ένα ζήτημα τι θέλουμε να κρατήσουμε από τα δύο πρώτα ραντεβού των δύο ομάδων. Μπορούμε να «καθίσουμε» πάνω στην μαγεία της περασμένης Τρίτης και να θεωρήσουμε το σοκ της Πέμπτης, ως ένα λάθος που προκάλεσε η… μέθη του +48. Ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να μην πιάσει το τιμόνι αμέσως μετά από τέτοιο γλέντι και όπως φάνηκε, τα δύο 24ωρα που μεσολάβησαν ήταν λίγα για να αποβάλει ο ερυθρόλευκος οργανισμός το …αλκοόλ από το αίμα του. Σε κάθε περίπτωση το λάθος αυτό διορθώνεται, αφού η ομάδα του Ίβκοβιτς και μεγαλύτερη ποιότητα  διαθέτει και σπουδαίες εκτός έδρας εμφανίσεις πραγματοποιεί.

Μπορούμε, επίσης, να σκεφτούμε εντελώς ρεαλιστικά και να αποτυπώσουμε τη σκληρή πραγματικότητα. Αυτή λέει ότι Ολυμπιακός απώλεσε το δικό του πλεονέκτημα έδρας και η Σιένα έχει τη δυνατότητα, εκμεταλλευόμενη την καυτή έδρα της, να τελειώσει τους Πειραιώτες και να βρεθεί από το …θεωρητικό πουθενά στη Βαρκελώνη! Επειδή, όμως, η αλήθεια βρίσκεται συνήθως κάπου στη μέση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η γεύση που άφησε τελικα αυτό το 1-1 στον ουρανίσκο είναι γλυκόπικρη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να επανέλθει, να ξαναγίνει το αφεντικό της σειράς και γιατί όχι, να γυρίσει από την Τοσκάνη με το εισιτήριο για το φάιναλ φορ. Σε ένα ματς μπορεί να γίνει οτιδήποτε, σε τέσσερα ή πέντε θα επικρατήσει ο καλύτερος. Αν είναι ο Ολυμπιακός, που είναι, αυτό θα αποδειχτεί είτε οι αγώνες γίνονται στο ΣΕΦ, είτε στη Σιένα είτε στον …Πλούτωνα. Έτσι κι αλλιώς οι παίκτες του Ίβκοβιτς έχουν… αφήσει να εννοηθεί (με την εντός παρκέ συμπεριφορά τους) ότι νιώθουν μια χαρά μακριά από το ΣΕΦ.

Σε Κάουνας, Βαλένθια και Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να νικήσει και τα κατάφερε. Αυτός θα είναι πάλι ο οδηγός του. Όπως και… της Σιένα. Οι Ιταλοί γνωρίζουν για τα εκτός έδρας κατορθώματα των Πειραιωτών και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν ένα ακόμη.

Η συμμετοχή ή όχι του Τεόντοσιτς μοιάζει με την μπαγκέτα του μαέστρου, λίγα δευτερόλεπτα πριν την έναρξη ενός ρεσιτάλ. Άλλος ο ρυθμός με τον Σέρβο στη σκηνή, άλλος χωρίς αυτόν. Διότι μπορεί ο Μίλος να μην κάνει και την καλύτερη χρον
Keywords
Τυχαία Θέματα