Ισραήλ όπως Ελλάδα

Η Ένωση Ισραηλινών παικτών απειλεί με απεργία από τις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος επικαλούμενη τις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ, ενώ οι ομάδες είναι έτοιμες να τιμωρήσουν τους απεργούς.Αιτία για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο πρωτάθλημα του Ισραήλ είναι ο αποκαλούμενος «ρωσικός νόμος». Σύμφωνα με τον κανονισμό που εφαρμόστηκε αρχικά στη Ρωσία και έπειτα υιοθετήθηκε από το
Ισραήλ, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί συνεχώς στο παιχνίδι δυο γηγενείς παίκτες. Σε περίπτωση που κάποια στιγμή ένας προπονητής βγάλει από την πεντάδα έναν Ισραηλινό και τον αντικαταστήσει με ξένο, τότε η ομάδα θα τιμωρηθεί.

Η Ένωση των παικτών λοιπόν, έχει συμφωνήσει με τις ομάδες για αυτόν τον κανονισμό μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σεζόν. Προκειμένου ωστόσο να ασκήσει πίεση στις ομάδες για την επόμενη σεζόν, απειλεί με απεργία που θα ξεκινήσει άμεσα. Οι Ισραηλινοί παίκτες μάλιστα, επικαλούνται τις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ και φέρνουν ως παράδειγμα τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Οι ομάδες ωστόσο είναι αποφασισμένες να κρατήσουν σκληρή στάση με συνέπεια να απειλούν όσους απεργήσουν με βαρύ πρόστιμο ανάλογο των χρημάτων που προβλέπονται στο συμβόλαιο τους.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανησυχεί από την πλευρά της Μακάμπι, καθώς σε περίπτωση που η απεργία υλοποιηθεί θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τους ξένους (Χέντριξ, Μάτσβαν, Πάργκο, Έιντσον, Σχορτσανίτη) και τους νεαρούς παίκτες της «ομάδας του λαού».
Keywords
Τυχαία Θέματα