Η συνταγή της... αποτυχίας!

Η σεζόν στην Ιταλία ολοκληρώθηκε, με την Γιουβέντους να μένει εκτός Ευρώπης! Διαβάστε για την παταγώδη αποτυχία των Μπιανκονέρι στις μεταγραφές στη μετά Μότζι εποχή, που οδήγησε στον πάτο! Από τους Μπουφόν, Νέντβεντ και Ιμπραΐμοβιτς στους Τιάγκο Πόουλσεν και Ρινάουντο. Η απουσία του Λουτσιάνο Μότζι από την Γιουβέντους έχει κοστίσει πολύ στους Μπιανκονέρι. Συγκεκριμένα; 220 εκατομμύρια ευρώ που ουσιαστικά πήγαν στον κουβά! Από τη σεζόν 2005-06 που ξέσπασε το calciopoli μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έχουν φύγει μόλις
100 εκατ. ευρώ περισσότερα από το διάστημα 2001-2005 όταν η Γιουβέντους ήταν στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τότε η Βέκια Σινιόρα χάλασε συνολικά 330 εκατ. ευρώ, όμως μεγάλωσε το παλμαρέ της κατά 4 Scudetti ενώ έδωσε το «παρών» στον τελικό του Champions Legue το 2003.

Ακολουθεί σύγκριση των ποσών που ξοδεύτηκαν στην πενταετία στην οποία στην Γιούβε ήταν ο Μότζι, και σε αυτήν όταν ο Lucky Luciano είχε αποχωρήσει, όντας τιμωρημένος από το κλαμπ. Από το 2006 και μετά η Γιούβε δεν έχασε τη διάθεσή της να ξοδέψει, όμως τα χρήματα έφυγαν σε αμέτρητες λάθος επιλογές, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην ανέβει ποτέ επίπεδο μετά τον υποβιβασμό.

Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια επί των ημερών των Αλέσιο Σέκο και Τζουζέπε Μαρότα ξοδεύτηκαν 113 εκατ. ευρώ (!) σε παίκτες όπως οι Τιάγκο Μέντες, Σέρχιο Αλμιρόν, Ζόρζε Αντράντε, Αμάουρι, Κρίστιαν Πόουλσεν, Ντιέγκο και Χόρχε Μαρτίνες ενώ υπήρξαν και δανεσμοί με ανεξήγητα μεγάλες ρήτρες με τους Μόμο Σισόκο, Σιμόνε Πέπε, Λεάντρο Ρινάουντο, Αρμάντ Τραορέ, Αλεσάντρο Μάτρι και Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Μόνο τα χρήματα που πήρε σε μία σεζόν ο Ντιέγκο στην Ιταλία ήταν 9 εκατ. ευρώ!

Μπορεί ο Μότζι να έχει τεθεί... εκτός λόγω των συνθηκών του calciopoli, όμως όταν μιλάει για μεταγραφές οι παράγοντες της Γιούβε θα ήταν καλό να έχουν τα αυτιά τους ανοικτά. Σίγουρα το να ξοεδευτούν περισσότερα χρήματα αλόγιστα δεν είναι λύση... 2001-02 Σεζόν 2006-07 Τζανλουίτζι Μπουφόν (54,2 εκατ.), Πάβελ Νέντβεντ (41,2 εκατ.), Λιλιάν Τουράμ (36,5 εκατ.), Μαρσέλο Σάλας (25 εκατ.), Κριστιάν Τζενόνι (16 εκατ.), Νικολά Αμορούζο (5,5 εκατ.) Μεταγραφές Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (4,8 εκατ.), Εμενουέλε Μπελάρντι (500,000),Κριστιάνο Τζανέτι (ελεύθερος), Μάρκο Μαρκιόνι (ελεύθερος) 178,4 εκατ. Ξόδεψε 5,3 εκατ. ευρώ Κατέκτησε πρωτάθλημα, φιναλίστ στο κύπελλο, δεύτερη φάση ομίλων Champions League   Τι έκανε Κατέκτησε την Serie B, τρίτος γύρος στο κύπελλο, εκτός Ευρώπης   2002-03 Σεζόν 2007 Μάρκο Ντι Βάιο (26 εκατ.), Μανουέλε Μπλάζι (7 εκατ.), Σαλβατόρε Φρέζι (6,5 εκατ.), Ρούμπεν Ολιβέιρα (6 εκατ.), Μάουρο Καμορανέζι (5 εκατ.), Αντόνιο Κιμέντι (3 εκατ.), Ντανιέλε Γκασταντέλο (20,000 Μεταγραφές Τιάγκο (13,65 εκατ.), Βιντσέντζο Ιακουίντα (11,25 εκατ.),
Keywords
Τυχαία Θέματα