Η δική του... παρτίδα!

Έχει στην κατοχή του τρία Καζίνο κι όμως αποφεύγει τον τζόγο. Ίσως γιατί έκανε το… ποντάρισμα της ζωής του στις 18 Ιουνίου του 2004 και καθημερινά μετράει κέρδη και απώλειες. Το gazzetta.gr σκιαγραφεί τον Κώστα Πηλαδάκη.To… παιδικό ξεκίνημα!

Αρχές της δεκαετίας του ’80. Η χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας. Ελληνικές φτωχές παραγωγές, ξένες ταινίες, ακόμα και παιδικές σειρές πωλούν σαν τρελές. Ο περισσότερος κόσμος παρακολουθεί μπροστά στην τηλεόραση,
νοικιάζει και επιστρέφει κασέτες. Κάποιοι μπορούν να δουν μπροστά από την εποχή τους. Έστω κι αν δεν έχουν καν τελειώσει το λύκειο. Ο Κώστας Πηλαδάκης και ο Αλέξης Τσαντίλης ανοίγουν το πρώτο βίντεο κλαμπ στην περιοχή της Φιλοθέης.

Βόρεια προάστια, πλούτος, δουλειά! Ο γεννημένος στις 17 Αυγούστου του 1966 δεν είχε μάθει να διαχειρίζεται πολλά λεφτά, παρά μόνο να περιτριγυρίζεται από εκείνα. Οι γονείς του, Έλληνες από την Αίγυπτο, προσπαθούσαν να του εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ωστόσο δεν είχαν την  περιουσία που «επιτάσσει» η γειτονιά που μεγάλωσε. «Οι γονείς μου με μεγάλωσαν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, χωρίς να έχω ακριβά γούστα», εξομολογείται σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Τα καλοκαίρια πήγαινε σε καμπ προκειμένου να βελτιώσει τα Αγγλικά του κι εκεί είναι που θα του κολλήσει το μικρόβιο με τον αθλητισμό. Παίζει μπάσκετ στον Πειραϊκό και στην ΑΕΚ, φτάνει ως την Εθνική ομάδα, ωστόσο σύντομα το εγκαταλείπει. «Κατάλαβα εγκαίρως ότι ο τρόπος που σκέφτομαι και ο χρόνος που μπορούσα να διαθέσω στον αθλητισμό δεν θα μου έδιναν αυτά που ονειρευόμουν και αποφάσισα να αλλάξω πορεία», εξηγεί σε μια από τις συνεντεύξεις, όταν χρόνια μετά αντιλαμβάνεται πως έχει κάνει τις σωστές κινήσεις..

Ακολουθεί το πρώτο επιχειρηματικό βήμα. «Ξεκίνησα στην τελευταία τάξη του σχολείου μαζί μ’ ένα φίλο, τον Αλέξη Τσαντίλη. Ανοίξαμε το πρώτο videoclub, στην Φιλοθέη που δεν είχε ανταγωνισμό και πήγαινε πάρα πολύ καλά. Πριν από 25 χρόνια έκανα αμμοβολή στο Πέραμα, ήμουν πολύ ανήσυχος από μικρός και ήμουν ανήσυχος  γιατί δεν είχα την άνεση από το σπίτι μου να κάνω τα πράγματα που ονειρευόμουνα.
Με παρότρυνε και ο φίλος μου, ο Αλέξης Τσαντίλης και ξεκίνησα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Το ένα έφερε το άλλο. Λίγο το θράσος, λίγο η επιμονή, η μεγάλη εργατικότητα».

Η καταστροφή και ο Ανδρέας!

Τα πολλά χρήματα στα χέρια ενός νεαρού, μοιάζουν με καμικάζι ζωσμένο με εκρηκτικά. Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα γίνει το «μπαμ», απλώς δεν ξέρεις πότε και ποιους θα παρασύρει μαζί του. Ο Κώστας Πηλαδάκης, με την παρορμητικότητα της ηλικίας, πίστεψε ότι μπορούσε να κατακτήσει τον κόσμο. Έχοντας πλέον ενηλικιωθεί και διανύοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του προσπαθεί να κάνει το επόμενο βήμα.

Αποφασίζει να αντιπροσωπεύσεις αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα. Ιδρύει μαζί με άλλους την G.S.A., η οποία και αντιπροσωπεύει εταιρείες όπως η American Airlines, η Luxair, η China Airlines και η Air Afrique. Ανάμεσ
Keywords
Τυχαία Θέματα