Η άνοδος και η πτώση ενός αρχηγού!

11:16 8/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Τρία χρόνια στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό ήταν αρκετά για τον Ντουντού. Οπως αναλύει το gazzetta.gr, ο Βραζιλιάνος μέσος ήρθε με περγαμηνές, γνώρισε την αποθέωση, έγινε αρχηγός και φεύγει με την στάμπα του αποτυχημένου.Το καλοκαίρι του 2008 ο Σωκράτης Κόκκαλης
δαπάνησε το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για να τον φέρει στον Ολυμπιακό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ντουντού είχε πολύ καλό όνομα στη Ρωσία και ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον προόριζε για αντικαταστάτη του Κριστιάν Λεντέσμα.

Παρά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Βραζιλιάνος άσος έδειξε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί στο νέο ηγέτη των «ερυθρολεύκων» στη μεσαία γραμμή. Στο τέλος της σεζόν η ομάδα του Πειραιά έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του νταμπλ, με τον Ντουντού να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού το σημείωσε στις 2 Νοεμβρίου του 2008 στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Εργοτέλη. Συνολικά την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, αγωνίστηκε σε 40 συνολικά ματς και σημείωσε 6 γκολ, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ γρήγορα αγαπητός στον κόσμο της ομάδας του. Η επιβράβευση για τον Ντουντού ήρθε από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος του ανανέωσε το συμβόλαιο ως το 2013, ενώ παράλληλα του δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η αντίστροφη μέτρηση

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η επόμενη σεζόν (2009/10) θα άνηκε εξ ολοκλήρου στον Βραζιλιάνο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά τόσο για τον ίδιο όσο και για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Παρότι ξεκίνησε ιδανικά, καθώς με δικό του γκολ κόντρα στη Σέριφ οδήγησε την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Με την έλευση του Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού πολλοί πίστεψαν ότι ο Ντουντού θα ξυπνήσει από τον αγωνιστικό λήθαργο, ωστόσο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ο Ντουντού βρέθηκε στην πατρίδα του, πήρε μέρος σε ένα φιλικό χωρίς να πάρει άδεια και τραυματίστηκε.

Τελείωσε τη σεζόν με 30 συμμετοχές και 5 τέρματα, αλλά σε καθοριστικά σημεία που τον χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν τραυματίας και δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά. Κάποιοι απόδωσαν την κακή του κατάσταση στους συχνούς τραυματισμούς, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι ο Ντουντού μετά το νέο του συμβόλαιο έπαθε… καθίζηση.

Απογοήτευση, αποδοκιμασίες και επαναπατρισμός

Μετά από μια περιπετειώδη σεζόν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πίστεψαν ότι η φετινή χρονιά θα σήμανε και την αναγέννηση του 28χρονου μέσου. Αρχικά ο Έβαλντ Λίνεν έδειξε να του αναθέτει ηγετικό ρόλο, ενώ και η έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε μετέπειτα ήταν ο καλύτερος οιωνός για την αγωνιστική του αναμόρφωση. Τελικά κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να αναστρέψει την κατάσταση.

Ο Ντουντού για ακόμα μια σεζόν έχασε πολλά ματς λόγω τραυματισμών, συνολικά έπαιξε σε 24 και σημείωσε 3 γκολ. Ουσιαστικά δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα άρχισε να χάνει την συμπάθει
Keywords
Τυχαία Θέματα