Φτωχός και μόνος… cowBeos!

Η διπλή ξύλινη πόρτα ανοίγει… Ο ψηλός και πληθωρικός άντρας μπαίνει μέσα στο σαλούν, κοιτάζει απειλητικά τριγύρω του και με αργό βήμα προχωράει προς το μπαρ. Ο Αχιλλέας Μπέος μοιάζει με τον cowboy που τα βάζει με όλους και το gazzetta.gr σας μεταφέρει τις μονομαχίες του στην άγρια… Super League!Take one…

Το έργο ξεκινάει με μια σύντομη αναδρομή
στο παρελθόν. Όταν ο ήρωας αποφάσισε να πάει ένα βήμα πίσω από το προσκήνιο και να σχεδιάσει μυστικά και σιωπηρά τη δυναμική επιστροφή του. Οι κινήσεις του δεν ήταν αρκετές ακόμα για να τον φέρουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ωστόσο έδειχνε τη διάθεσή του. Ενώ, λοιπόν, ο ήρωάς μας κάθεται αμέριμνος στο σαλούν, ο πληροφοριοδότης του μπαίνει μέσα και του ψιθυρίζει στο αυτί τα γεγονότα. Όντας τρομαγμένος, όπως κάθε υποχείριο οφείλει να είναι μπροστά στον καουμπόι.

Ο ήρωας γελάει ειρωνικά. Πίνει το ποτό του σαν σφηνάκι και ξεκινάει με άγνωστο προορισμό. Είναι σαφές πως έχει βρει το θύμα του! Λίγη ώρα μετά, έρχονται τα μαντάτα: «Ως εκ τούτου, συμπάσχουμε για την αποχώρηση του κ. Γκαγκάτση και τρανή απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι ότι τα χαρτομάντιλα στην περιοχή της Μαγνησίας ...τελείωσαν! Ο δε πρόεδρος μας κήρυξε πενθήμερη απεργία πείνας λόγω της ...απρόσμενης κατάθλιψής του».

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ: Βασίλης Γκαγκάτσης
ΑΤΑΚΑ: «Ο δε πρόεδρος μας κήρυξε πενθήμερη απεργία πείνας λόγω της απρόσμενης κατάθλιψής του»
ΑΦΟΡΜΗ: Η παραίτηση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ από τη θέση του.
ΝΙΚΗΤΗΣ: Οι εταιρίες παραγωγής χαρτιού!

Take two…

Είναι επιβεβλημένο στο έργο να μάθουμε τα παιδικά χρόνια του ήρωα, ώστε να αντιληφθούμε την ψυχοσύνθεσή του, να μπούμε στην ψυχολογία, να ταυτιστούμε μαζί του, να πονέσουμε, να κλάψουμε, να χαμογελάσουμε, να λυτρωθούμε. Στην αναδρομή στο παρελθόν, βρίσκουμε την πόλη που τον γέννησε, τον μεγάλωσε, τον αγάπησε και τον πλήγωσε. Σκέφτηκε να την εγκαταλείψει, όμως δεν μπόρεσε. Σκέφτηκε να την ξεφτιλίσει για να σκοτώσει μέσα του την αγάπη που νιώθει, αλλά δεν μπορούσε να προδώσει την καρδιά του.

Ήρθε σε ρήξη μαζί της, έκανε να φύγει, μα γύρισε πίσω. Έβαλε στη χούφτα του λίγο χώμα, το άφησε να κυλήσει αργά και βασανιστικά πάλι προς τα κάτω, κοίταξε τριγύρω του και αποφάσισε να συγχωρέσει… «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθούν άνθρωποι, φίλαθλοι που λέγονται Ολυμπιακοί Βόλου που θα γιουχάρουν, θα βρίζουν τους ποδοσφαιριστές που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό το βρίσιμο τους το επιστρέφω πίσω. Να μείνουν στα τσιπουράδικα και στις διοικήσεις που είχαν τόσα χρόνια.

Ντρέπομαι που με γέννησε η μάνα μου σε αυτήν την πόλη. Τους αξίζει αυτό που είχαν τόσα χρόνια και να είναι σίγουροι πως η κατάντια και η μιζέρια θα επιστρέψει σε αυτήν την πόλη γιατί αυτό τους αξίζει».

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου.
ΑΤΑΚΑ: «Αυτό το βρίσιμο τους το επιστρέφω πίσω. Να μείνουν στα τσιπουράδικα και στις διοικήσεις που είχαν τόσα χρόνια. Ντρέπομαι που με γέννησε η μάνα μου σε αυτήν την πόλη».
ΑΦΟΡΜ
Keywords
Τυχαία Θέματα