«Ερυθρόλευκοι» υπό κρίση!

18:29 6/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε άδοξα για τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr κάνει τον έλεγχο προόδου των 17 παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε όλη τη σεζόν ενημερώνοντας για το μέλλον τους. Ο Ολυμπιακός έκανε βήματα προς τα πίσω τη φετινή σεζόν χάνοντας το πρωτάθλημα και την πρόκριση στο φάιναλ φορ της
Ευρωλίγκας, ενώ έμεινε ξανά με το Κύπελλο της… παρηγοριάς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχτισε εν λευκώ την ομάδα του το περασμένο καλοκαίρι και έκανε αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν, από την προετοιμασία μέχρι και τον τελευταίο τελικό. Τo gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά αναφέροντας τον τρόπο χρησιμοποίησης τους από τον «Ντούντα», αλλά και εκτιμώντας ποιο θα είναι το μέλλον τους.


Άδοξο τέλος
#4 Θοδωρής Παπαλουκάς
Αγάπη που έγινες δίκοπο μαχαίρι… Το καλοκαίρι του 2008 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για να οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα στην κορυφή, αλλά πολύ γρήγορα τα αισθήματά του τον ξεπέρασαν και «αλλοιώθηκε» πνευματικά. Γέμισε το μυαλό του με νοοτροπίες παλαιότερων ετών, κοντραρίστηκε από το ξεκίνημα της θητείας του με τους οπαδούς με συνέπεια να μπαίνουν σε κάθε του εμφάνιση στο ζύγι οι ετήσιες απολαβές του. Τη φετινή σεζόν εκτέθηκε αρκετά στα μεγάλα ματς από «τριάρια» που χτυπούσαν στην αδυναμία του να γίνει στα 34 του για πρώτη φορά σμολ φόργουορντ. Στον τελευταίο τελικό χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ως γκαρντ και… έβγαλε μάτια. Το πεπρωμένο ωστόσο, του επιφύλασσε στον πιο κρίσιμο αγώνα του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να γίνει ο μοιραίος παίκτης που έχασε δυο βολές στο τέλος. Το συμβόλαιο του έληξε και η απόφαση του να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» μοιάζει να είναι ειλημμένη εδώ και καιρό.

Ο άτυχος γίγαντας
#5 Ράσο Νεστέροβιτς
Ο «κορεσμένος γέρος που ήρθε στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα και είναι πιο αργός από την καθυστέρηση» ανάγκασε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν όλους τους επικριτές του να θυμηθούν ότι τελικά η κλάση, η εμπειρία και ο επαγγελματισμός σε είναι μερικές φορές περισσότερο πολύτιμα στοιχεία. Ο Σλοβένος σέντερ ήταν με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το καταραμένο παιχνίδι στην Καβάλα που ίσως του διακόψει πρόωρα την καριέρα. Οι παροικούντες του ΣΕΦ πιστεύουν ότι αν ήταν υγιής, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν τεράστιο αβαντάζ για τον τίτλο. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο και θεωρείται απίθανο να παραμείνει στο λιμάνι, αν και οι εμφανίσεις του μέχρι τον Μάρτη θα εγγυόταν ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μπορεί να του έκαναν και αύξηση.

Το υποτιμημένο εργαλείο
#6 Τζαμόν Γκόρντον
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο Ολυμπιακός δεν είχε ακόμα προσθέσει στο ρόστερ του Αμερικάνο. Και όταν το έκανε πήρε τον «παίκτη του Αμαρουσίου». Η κίνηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ψαγμένη, στοχευμένη, αλλά ευάλωτη στην κριτική. Όταν υπέγραψε το συμβόλαιο του με τους «ερυθρόλευκους» ο Τζαμόν Λούκας άλλαξε… όνομα και ιδιότητα. Από Λούκας έγινε Γκόρντον και από πρωταγωνιστής σε σκοράρισμα και
Keywords
Τυχαία Θέματα