Επέστρεψε στα ημιτελικά ο Φέντερερ

Μετά το διάλειμμα του 2010, ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός μετά τη νίκη του με 3-0 επί του Μονφίς. Αντίπαλος του στους «4» ο Τζόκοβιτς. Το 2010 είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τον Σόντερλινγκ και είχε δει το σερί των πέντε διαδοχικών παρουσιών στους «4» να σταματάει, όμως ο Φέντερερ δεν την... ξαναπάτησε. Ο Ελβετός κέρδισε με 3-0 (6-4, 6-3, 7-6) τον Μονφίς και πλέον περιμένει στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς ο οποίος έχει προκριθεί άνευ αγώνα μετά τον τραυματισμό του Ιταλού Φονίνι.

Ο Μονφίς προδόθηκε από τα πολλά αβίαστα
λάθη του και παρότι άρχισε καλά το παιχνίδι, εντούτοις έχασε με 6-4 το πρώτο σετ. Ο Φέντερερ πήρε εύκολα το δεύτερο με 6-3, δυσκολεύτηκε στο τρίτο όπου χρειάστηκε το τάι μπρέικ. Εκεί εκμεταλλεύτηκε τον αγχωμένο Μονφίς και επικράτησε με 7-3, παίρνοντας τελικά τη νίκη και την πρόκριση.

Την Τετάρτη θα γίνει γνωστό και το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, με τον Ναδάλ να αντιμετωπίζει στους «8» τον Σόντερλινγκ και τον Μάρει να κοντράρεται με τον Αργεντίνο Τσέλα.

Στις γυναίκες, η Ιταλίδα Σκιαβόνε (κάτοχος του τίτλου) βρέθηκε να χάνει με 6-1 στο πρώτο σετ, όμως ανέτρεψε την κατάσταση και κέρδισε με 2-1 σετ την Παβλιουτσένκοβα και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Μπαρτολί που νίκησε με 2-0 την Κουζνέτσοβα. Το άλλο ζευγάρι θα γίνει γνωστό την Τετάρτη όταν και διεξάγονται οι προημιτελικοί Λι-Αζαρένκα, και Σαράποβα-Πέτκοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα