Ένας «ζογκλέρ» για το Λιμάνι! (videos)

13:03 7/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
O Νικολάς Λοδέιρο απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον νεαρό «Μάγο» που έχει γεννηθεί στα σύνορα της Ουρουγουάης με την Αργεντινή!
  Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορταζ ο μεσοεπιθετικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ουρουγουάης, Νικολάς Λοδέιρο, τον οποίο συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις
στην ως τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα.
Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον νεαρό άσο που κάνει... μαγικά με την μπάλα στα πόδια!

Γονίδια... Μέσι και Φορλάν!

Ο Μαρσέλο Νικολάς Λοδέιρο Μπενίτες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1989 στην πόλη Παϊσαντού που βρίσκεται στα σύνορα της Ουρουγουάης με την Αργεντινή. Γεννημένος λοιπόν ανάμεσα σε δύο... «ποδοσφαιρομάνες» της Λατινικής Αμερικής ήταν λίγο δύσκολο να ξεφύγει από τη στρογγυλή θεά!

Μπάλα ξεκίνησε να παίζει σε πολύ μικρή ηλικία, αρχικά στις αλάνες της γειτονιάς του, ενώ στη συνέχεια ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Μπάριο Ομπρέρο, όπου απέκτησε αμέσως θέση βασικού χάρη στο πλούσιο ταλέντο του!     Τρέλανε κόσμο!

Το 2001 έμελλε να έρθει η πρώτη μεγάλη στιγμή του 13χρονου μόλις Νικολάς!
Αγωνίστηκε με την Μπάριο στο τοπικό τουρνουά Canelones και με τις μαγικές κινήσεις του προσέλκυσε το βλέμμα του κορυφαίου Ουρουγουανού σκάουτερ Ντάνιελ Λόπες, ο οποίος βρέθηκε στο Σαλίνας (πόλη διεξαγωγής του τουρνουά) για λογαριασμό της Νασιονάλ του Μοντεβιδέο.

Ο Λόπες ανέλαβε το «ψηστήρι» των γονιών του νεαρού Νικολάς και πήρε τον θαυματουργό πιτσιρικά στις ακαδημίες της Νασιονάλ, όπου κατεκτησε το πρωτάθλημα με τις Κ17 και Κ20.

Το ντεμπούτο με τη Νασιονάλ ήρθε λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2007. Όντας ενήλικος ο Λοδέιρο, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στις 19 Αυγούστου της ίδις χρονιάς και την 1η Δεκεμβρίου θα πετύχει και το πρώτο του τέρμα.  
  Ηγέτης στα 19 του...

Ωστόσο μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 ο Λοδέιρο «ανεβοκατέβαινε» στην πρώτη και τη δεύτερη ομάδα της Νασιονάλ, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήθελαν να τον «κάψουν» και να του αναθέσουν μεγαλύτερες ευθύνες.

Μετά τη... μονιμοποίησή του στη Senior της Νασιονάλ, γίνεται βασικός και οδηγεί την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου το 2009, στον τελικό του Copa Libertadores, ενώ το Δεκέμβρη του 2009 πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο clásico με την Πενιαρόλ.
Οι δημοσιογράφοι στην Ουρουγουάη τον ψηφίζουν ως τον καλύτερο της χρονιάς.

«Τον παρακολουθούν ομάδες από την Ευρώπη, αλλά εγώ θα ήθελα να τον δω να ωριμάζει στη Νασιονάλ. Αυτό σκέφτομαι σαν πατέρας, αλλά οι αποφάσεις είναι δικές του και θα τις σεβαστώ όποιες κι αν είναι», τονίζει ο πατέρας του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού όταν ομάδες σαν τη Βιγιαρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης φαίνεται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του γιου του.    
  Μετά τον Σουάρες, ο Λοδέιρο!

Το υπερατλαντικό ταξίδι θα γίνει τελικά τον Ιανουάριο του 2010, αφού ο Άγιαξ θα
Keywords
Τυχαία Θέματα