Δύσκολη η δουλειά του μάνατζερ

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας αθλητής έχει «καεί» από τον μάνατζέρ του! Γι’ αυτό η IAAF θέλοντας να προστατεύσει το «προϊόν» της άλλαξε τον σχετικό κανονισμό εκπροσώπησης αθλητών. Η διεθνής ομοσπονδία στίβου εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία επισυνάπτει τις αλλαγές, με στόχο να διασφαλίσει ότι ο εκάστοτε μάνατζερ στέκεται στο υψηλότερο δυνατό ηθικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του, αλλά και τη σχέση του με τις ομοσπονδίες και τους άλλους σχετικούς οργανισμούς.

Έτσι, μετά
τις τελευταίες ανακοινώσεις και όπως ορίζει πλέον ο κανονισμός, ο κάθε μάνατζερ θα περνά από… Ιερή Εξέταση, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ικανός για να εκπροσωπήσει έναν αθλητή του στίβου. Οι υποψήφιοι πρέπει από εδώ και στο εξής να υποβάλλουν αίτηση στις ομοσπονδίες των αθλητών, τους οποίους ενδιαφέρονται να εκπροσωπήσουν, παρέχοντας αποδείξεις της ποιότητάς τους, όπως είναι το λευκό ποινικό μητρώο.

Αν η ομοσπονδία βεβαιωθεί για το ποιόν του, θα γίνεται η έγκριση της αίτησης και θα παραπέμπει τον υποψήφιο σε εξετάσεις, που θα διοργανώνονται ετησίως από της ηπειρωτικές Ομοσπονδίες και θα ελέγχονται από την IAAF. Αφού περάσει με επιτυχία και από αυτό το στάδιο, η Ομοσπονδία θα του χορηγεί εξουσιοδότηση, καλώντας τον να καταβάλει και ένα σχετικό ποσό.

Η εξουσιοδότηση θα κοινοποιείται στην IAAF και θα έχει ισχύ για τέσσερα χρόνια. Για να ανανεωθεί η άδεια, θα πρέπει ο εκπρόσωπος αθλητών να υποβάλλει εκ νέου αίτηση και να πιστοποιήσει ότι έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 επιμορφωτικά σεμινάρια τα προηγούμενα χρόνια.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός ισχύει για τους αθλητές των ομοσπονδιών που ανήκουν στους top-30 της IAAF. Οι ομοσπονδίες μπορούν να εκπονήσουν δικό τους κανονισμό βασιζόμενες στον παρόντα, για τους αθλητές που δεν ανήκουν στην παραπάνω λίστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα