Μπασκετικές ρωσικές ιστορίες

Ενα ραντεβού με την ηγεσία της Ντιναμό ήταν ο λόγος που ο Λουτσιάνο Καπικιόνι -εκ των κορυφαίων μάνατζερ της Ευρώπης- βρέθηκε στη Μόσχα και σε συνέντευξη που παραχώρησε, εξήγησε πως «φαίνεται πως η Ρωσία, προσγειώθηκε στη γη».Χαρακτήρισε «ηλίθια» την απόφαση της Ντιναμό να αφήσει ελεύθερο τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, μεσούσης της περιόδου, εξηγώντας ότι «η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να ακούσει τους παίκτες και να ξεφορτωθεί τον προπονητή. Μόνο που αν αποφασίσεις να ακούς τους παίκτες, θα πρέπει να αλλάζεις προπονητή κάθε μήνα. Γιατί
ποιοι παίκτες συμπαθούν κόουτς που τους ταλαιπωρεί;».

Ακόμα ο Πέσιτς δεν έχει λάβει την αποζημίωση «παρ' ότι επισκέφτηκα προσωπικά τη Μόσχα αρκετές φορές, για διαπραγματεύσεις. Και όταν βρήκαμε την άκρη, όταν συμφωνήσαμε σε όλα, μας ζητήθηκε να ετοιμάσουμε τα απαραίτητα έγγραφα, για τη λύση της συνεργασίας. Αυτό και έγινε, αλλά όταν τα στείλαμε στη Μόσχα, μας απάντησαν «μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα με αυτό το χαρτί».

Ενα άλλο περιστατικό που θυμάται είναι «το συμβόλαιο που είχε προτείνει η Χίμκι στον Χόρχε Γκαρμπαχόσα. Δεν ήταν ηλίθιος να πει όχι. Και μετά, από το πουθενά, φάνηκε πως η ομάδα δεν μπορούσε να αντέξει αυτό το συμβόλαιο. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορούσε να το γνωρίζει εκ των προτέρων αυτό;».

Παρ' όλα αυτά «εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη ρωσική λίγκα. Εχετε μια από τις λίγες δυνατές οικονομίες στην Ευρώπη. Πρέπει όμως, να μάθετε να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας. Να μην τα πετάτε. Τα τρελά λεφτά και οι αδικαιολόγητες συμπεριφορές, οδηγούν σε μεγάλα προβλήματα. Η εικόνα έχει αλλάξει. Η Ρωσία έπεσε από τον παράδεισο, στη γη. Εμαθε να μετρά τα λεφτά. Τουλάχιστον τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε, δεν ακούμε τρελά ποσά».
Keywords
Τυχαία Θέματα