Αρχή με Ισραήλ

16:45 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η νεανική Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών περνά το επόμενο διήμερο την πρωτόγνωρη διαδικασία των προ-προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, αντιμετωπίζοντας στο κλειστό του Ιωνικού το Ισραήλ. Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρέθηκε να διεκδικεί μια θέση στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου από πολύ νωρίς. Έχοντας παρ’ όλα αυτά πίστη στις δυνατότητές της και με αθλήτριες νεαρές σε ηλικία αλλά έτοιμες για τη διάκριση, η ελληνική ομάδα ξεκινά την πορεία της με πρώτο αντίπαλο το Ισραήλ
σε διπλές αναμετρήσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας με την Εθνική να θέλει το θετικό αποτέλεσμα ώστε να περάσει στα προκριματικά. Εκεί θα βρεθεί στον 2ο όμιλο μαζί με τις Ρουμανία, Σερβία και Πορτογαλία, ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον προσεχή Οκτώβριο.

«Δυστυχώς οι περισσότερες αθλήτριες λόγω εξετάσεων και σπουδών δεν έχουν προπονηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ζητούμενο είναι να τρέξουμε στους δύο αγώνες και να έχουμε καλή άμυνα. Το κλίμα είναι καλό και είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να προκριθούμε. Εάν αυτό συμβεί, μέσα στον Οκτώβριο θα παίξουμε με τη Σερβία. Είμαι αισιόδοξος, γιατί οι περισσότερες αθλήτριες είναι νέες και έδειξαν θετικά στοιχεία στους αγώνες των προκριματικών των νεανίδων», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βέλιμιρ Πένιοβιτς.

Από την πλευρά των αθλητριών, η Φραγκούλα Παπανικολάου της Νέας Ιωνίας είπε: «Είναι εντυπωσιακός ο μικρός μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Εμείς οι παλιότερες είμαστε ικανοποιημένες γιατί ενσωματώθηκαν νέα ταλέντα με όρεξη να παλέψουν. Επίσης είναι σημαντικό πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των συλλόγων και του τεχνικού τιμ της εθνικής. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 3/6
16:30 Ελλάδα-Ισραήλ

Σάββατο 4/6
16:00 Ελλάδα-Ισραήλ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα