Από τρεις σε άνδρες και γυναίκες

Από το τίποτα καλές και οι έξι. Αυτός είναι ο αριθμός των ομάδων (από τρεις σε άνδρες και γυναίκες) που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα την ερχόμενη χρονιά. Και πάλι καλά θα πρέπει να λέμε για το ελληνικό βόλεϊ καθώς από τον κίνδυνο να μην δηλώσει καμία ομάδα συμμετοχή για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, βρέθηκαν έξι, τρεις ανδρικές και τρεις γυναικείες που θα αντιπροσωπεύσουν το άθλημα εκτός συνόρων. Στους άνδρες ο Ηρακλής θα παίξει στο Τσάμπιονς
Λιγκ , η Λαμία στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας και ο Ολυμπιακός στο Τσάλεντζ Καπ. Όσον αφορά τις γυναίκες Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας και Μαρκόπουλο στο Τσάλεντζ Καπ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για τις ομάδες που θα δώσουν το παρών στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει ως εξής: «Ο Ηρακλής στο Champions League, η Λαμία στο CEV Cup και ο Ολυμπιακός στο Challenge Cup θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου, σε ό,τι αφορά του άνδρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέση στο Champions League την οποία αρνήθηκαν και αυτόματα «υποβιβάστηκαν» στο Challenge Cup όπως ορίζουν οι κανονισμοί της CEV.

Επίσης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ (CEV Cup), ΕΑ Πατρών (Challenge Cup) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και για να καλυφθούν οι θέσεις ενημερώθηκαν οι ομάδες που τερμάτισαν στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας. Η Λαμία είπε το «ναι» για το CEV Cup, ενώ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Άρης και Κηφισιά αρνήθηκαν.

Στις γυναίκες, ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος από τη CEV. Στο CEV Cup θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ενώ το Μαρκόπουλο θα πάει στο Challenge Cup. Το Ανατόλια απέσυρε τη συμμετοχή του στο Challenge Cup και στη συνέχεια ερωτήθηκαν Ηρακλής Κηφισιάς και Ηρακλής Θεσσαλονίκης που επίσης αρνήθηκαν».
 
Keywords
Τυχαία Θέματα