«Απαράδεκτο να φοβάσαι»

Τα επεισόδια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ήταν και φέτος πολλά με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιαννακόπουλο να τονίζει πως αυτό οφείλεται στην ατιμωρησία και να αναφέρει πως είναι απαράδεκτο να φτάνει ένας ποδοσφαιριστής να φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.Ο Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters λέγοντας αρχικά: «Οι εικόνες που είδαμε στη διάρκεια της
εφετινής περιόδου αποτελούν μία μαύρη κηλίδα για το ποδόσφαιρο της χώρας. Σαφέστατα πρόκειται για μία πολύ λυπηρή κατάσταση.
Είδαμε να απειλούνται παίκτες και άλλα περιστατικά βίας, δυστυχώς, έκαναν την εμφάνισή τους αρκετά συχνά. Από την πλευρά των παικτών, το πιο σημαντικό είναι η ασφάλειά τους και είναι απλά απαράδεκτο να φτάνεις στο σημείο να φοβάσαι για τη ζωή σου όταν βρίσκεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην πράξη από όλα όσα έχουμε ακούσει. Η βία δεν μπορεί να εξαφανιστεί με αποσπασματικές αποφάσεις ή μεμονωμένα μέτρα. Πάνω από όλα οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, καθώς η ατιμωρησία δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Σωστή αστυνόμευση, τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, σωστή εκπαίδευση και πιστοποίηση των ανθρώπων ιδιωτικής ασφάλειας».

Αναφορά για το Καραϊσκάκη

Στο δημοσίευμα γίνεται ξεχωριστεί αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, επεισόδια που έτσι και αλλιώς είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα