«ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΠ»

Ανόρθωση και Ομόνοια ετοιμάζονται να… διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή (25/09), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Marfin Laiki και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον τεχνικό του Ατρομήτου Σάσα Γιοβάνοβιτς, για να μας θέσει τις απόψεις του για το επικείμενο ντέρμπι.

Αναλυτικά με τον Σάσα μιλήσαμε…

Για το ποια ομάδα βλέπει να
είναι σε καλύτερη κατάσταση: «Καμία από τα δύο ομάδες δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Και οι δύο προέρχονται από μέτριες έως κακές εμφανίσεις και θέλουν την νίκη για να επανέλθουν στον σωστό δρόμο. Πολλές φορές στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η αγωνιστική κατάσταση αλλά η θέληση για νίκη».

Για τα πλεονεκτήματα που έχουν Ανόρθωση και Ομόνοια: «Η Ανόρθωση έχει ως όπλο την έδρα της και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν μεγάλη δύναμη για την «Κυρία». Αντίθετα η Ομόνοια θα αγωνιστεί ίσως με λιγότερο άγχος και λιγότερη πίεση αφού θα αγωνίζεται εκτός έδρας. Αν κάτι δεν πάει καλά στο ξεκίνημα, δεν θα νιώθει την πίεση που θα ένιωθε στο ΓΣΠ. Αυτό βέβαια μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα, με τον κόσμο να σπρώχνει την Ανόρθωση προς την νίκη».

Για το τι είδους παιχνίδι περιμένει να δει: «Περιμένω ένα πολύ προσεκτικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Περισσότερο δυνατό με πολλές μάχες στο κέντρο, παρά τεχνικό. Αυτό βέβαια δεν προϋποθέτει λίγες ευκαιρίες και λίγα γκολ, αφού ένα γρήγορο γκολ μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα και τον αρχικό σχεδιασμό των δύο προπονητών. Πιθανόν όποια ομάδα να σκοράρει πρώτη να πάρει και την νίκη, όμως και οι δύο ομάδες έχουν την ποιότητα και μπορούν να ανατρέψουν ένα εις βάρος τους παιχνίδι».

Για το αν η νίκη προσφέρει μόνο τρεις βαθμούς ή κάτι περισσότερο: «Είναι νωρίς και περισσότερο από τους τρεις βαθμούς, όποια ομάδα επικρατήσει θα έχει μαζί της και την ψυχολογία που πάντα χρειάζεται σε μια ομάδα. μια νίκη σε ντέρμπι φέρνει χαμόγελα και καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια αλλά και στον κόσμο ενώ μια ήττα, φέρνει μουρμούρα και αμφισβήτηση. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στην Κύπρο».

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Όπως όλα τα ντέρμπι είναι παιχνίδι αμφίρροπο, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Όπως είπα και πριν καμία από τις δύο ομάδες δεν φαίνεται να είναι στην καλύτερη της φάση για να ξεκινά ένα βήμα πιο μπροστά την αναμέτρηση. Ωστόσο αν πρέπει να χρίσω κάποια ως φαβορί, θα πω την Ανόρθωση καθαρά λόγω έδρας».
Πηγή: www.kerkida.net
Keywords
Τυχαία Θέματα