Ανακοινώθηκε το ταξίδι της Φλόγας

Από την Κορνουάλη της Βρετανίας θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου του 2012 το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, όπως ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνου, περνώντας από 74 πόλεις. Από την Ελλάδα το Φως των Ολυμπιακών Αγώνων
θα μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο κι έπειτα από ένα ταξίδι 70 ημερών, συνολικής απόστασης 12.800 χιλιομέτρων θα καταλήξει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξη στις 27 Ιουλίου 2012. Συνολικά 8.000 λαμπαδηδρόμοι θα συνοδεύσουν τη φλόγα, μεταφέροντάς την σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις η δάδα δεν θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο, αλλά θα μεταφερθεί απευθείας από την αρχαία Ολυμπία στην Αγγλία. Το Λονδίνο επέλεξε μια πιο χαμηλού προφίλ λαμπαδηδρομία, σε αντίθεση με τη διαδρομή που ακολούθησαν οι Κινέζοι το 2008, βγάζοντας τη Φλόγα μέχρι το Έβερεστ.

Ωστόσο, μετά τα γεγονότα της Κίνας, οι ΔΟΕ επέβαλε απαγόρευση στις διεθνείς λαμπαδηδρομίες, αρχίζοντας από τους Χειμερινούς Αγώνες στο Σότσι το 2014. Έτσι κι αλλιώς οι Βρετανοί είχαν τονίσει επανειλημμένα ότι η λαμπαδηδρομία για το 2012 θα μείνει εντός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει ένα φως σε κάθε έθνος και περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και θα δείξει τον καλύτερο εαυτό μας και τον τόπο μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σεμπάστιαν Κόε, και συμπλήρωσε: «Οι πρώτες τοποθεσίες της διαδρομής, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σήμερα, δίνουν ένα άρωμα της έκτασης που θα έχει η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πόσο εκτεταμένη θα είναι η ευκαιρία την έναρξη των πανηγυρισμών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012».

Η Φλόγα θα περάσει από το Μπρίστολ, το Κάρντιφ, το Λίβερπουλ, το Μπέλφαστ, τη Γλασκόβη, το Αμπερντίν, το Μάντσεστερ, το Σέφιλντ, το Νότιγχαμ, την Οξφόρδη, το Σαουθάμπτον και το Ντόβερ, αλλά και από αρκετές αθλητικές τοποθεσίες της Βρετανίας, όπως το Γουίμπλεντον και το Σεντ Άντριους.
Keywords
Τυχαία Θέματα