Super Street Fighter IV: 3D Edition review

Το κορυφαίο παιχνίδι για το 3DS. Super Street Fighter IV: 3D Edition
Το καλύτερο fighting που παίξαμε σε φορητή κονσόλα.

Είδος: Fighting
Format: 3DS
Εκδότης: Dimps, Capcom
Ανάπτυξη: Capcom
Διάθεση: Nortec (210-2850681)
Παίκτες: 1-2
Επίσημο Site: www.streetfighter.com
Κυκλοφορία: 26/3/2011

Forum: Συζήτηση
Από την κυκλοφορία του Street Fighter IV μέχρι σήμερα, η Capcom έχει αποδείξει ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο, όσον αφορά στην ανάπτυξη του μακροβιότερου και κορυφαίου (μέχρι αυτή την στιγμή) fighting game της αγοράς. Ένας τίτλος που έχει εμφανιστεί κατά το παρελθόν σε όλες τις κονσόλες και τους υπολογιστές, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από το launch του 3DS. Το Game Boy με το οποίο μεγαλώσαμε μας άφησε χρόνους, μαζί και τα ασπρόμαυρα γραφικά του. Τώρα, σειρά παίρνει η 24-bitη 3D απεικόνιση της κονσόλας της Nintendo και μία έκδοση που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη περυσινή που είδαμε στις κονσόλες.

Σύγκριση με την έκδοση των κονσολών
Καταρχήν οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το Super Street Fighter IV: 3D Edition αποτελεί port της έκδοσης που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο σε PS3 και Xbox 360. Μέσα σε ένα mini cartridge ελάχιστων εκατοστών, το μικρό «θαύμα» της Capcom κατάφερε όχι μόνο να χωρέσει μέσα του τους 35 χαρακτήρες της «μαμάς» έκδοσης, αλλά και όλα τα γνωστά modes. Για τους μη γνώστες που δεν έπαιξαν πέρυσι το SSFIV, υπάρχουν 25 ήδη γνωστοί χαρακτήρες απ’ τη σειρά Street Fighter καθώς και 10 πρωτοεμφανιζόμενοι.

Τα modes έχουν μείνει σχεδόν αυτούσια, με μερικές παραμετροποιήσεις. Καταρχήν υπάρχει το γνωστό Arcade mode, όπου επιλέγετε έναν χαρακτήρα κι αντιμετωπίζετε τους υπόλοιπους σε μια προσπάθεια να τερματίσετε το παιχνίδι. Τα Versus modes περιλαμβάνουν μεμονωμένους αγώνες που μπορείτε να παίξετε με άλλο παίκτη ή την CPU, ορίζοντας τους κανόνες που θέλετε, όπως τους γύρους και τον χρόνο κάθε αγώνα. Εδώ υπάρχει διαχωρισμός σε Versus και 3D Versus. Στα χαρακτηριστικά του απλού Versus mode συγκαταλέγεται και το “Download Play”, με το οποίο συνδέεστε με έναν άλλο κάτοχο 3DS που δεν έχει το παιχνίδι και παίζετε μεταξύ σας, με την επιλογή χαρακτήρων να περιορίζεται μόνο στον Ryu. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δείτε έναν live αγώνα που παίζεται εκείνη την στιγμή, μέσω του Channel Live. Έτσι για να…απολαύσετε το πως παίζουν οι πρωταθλητές του είδους.

Τα Challenges που σας ζητούν να ολοκληρώσετε συνδυασμούς ειδικών κινήσεων και combos έχουν μείνει αυτούσια, δείγμα του ότι η Capcom δεν τα πρόσεξε όσο θα έπρεπε. Δεν υπάρχουν δηλαδή σαφείς επεξηγήσεις για το πως θα εκτελέσετε κάποια ειδική επίθεση ή κάποιο combo, οπότε θα πρέπει είτε να ψάξετε στο Internet, είτε να σας δείξει κάποιος που ξέρει, είτε…να «μυρίσετε τα νύχια σας» τέλος πάντων και να τα ανακαλύψετε όλα από μόνοι σας.

Χειρισμός
Το παιχνίδι παίζεται χωρίς την χρήση του stylus. Χρησιμοποιείτε το Circle pad ή το d-pad
Keywords
Τυχαία Θέματα