SOCOM: Special Forces review

Η επιστροφή του ομώνυμου tactical shooter της Sony δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. SOCOM: Special Forces
Επικίνδυνες αποστολές για…άγριους κομάντο

Είδος: Tactical Shooter
Format: PS3
Εκδότης: Sony
Ανάπτυξη: Zipper Interactive
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Παίκτες:
2-32
Επίσημο Site: www.socom.com
Κυκλοφορία: 20/4/2011

Forum: Συζήτηση
Η σειρά SOCOM είναι αρκετά διαδεδομένη στις κονσόλες της Sony. Αναπτύσσεται πάντοτε από την Zipper Interactive, η οποία μετά την περυσινή (κακή για πολλούς) παρένθεση με το FPS MAG, επιστρέφει στα παλιά της λημέρια. Το Special Forces είναι ουσιαστικά το τέταρτο επεισόδιο, αν και στην πράξη έχουμε να κάνουμε με την έβδομη έκδοση, αν λάβουμε υπόψη μας τα τέσσερα πρώτα games στο PS2 και τα δύο στο PSP. Βέβαια, το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν πλέον το SOCOM έχει να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό, ειδικά την στιγμή που τα επιτυχημένα Action Shooters διαθέτουν πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Σενάριο
Βρίσκεστε στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στα στενά Malacca (όνομα κι αυτό!) εκεί όπου ελέγχετε μία πενταμελή ομάδα στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, η οποία επιχειρεί να δώσει τέλος στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της ομάδας των Naga που διεξάγονται στην περιοχή. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Cullen Gray, ο οποίος ηγείται της ομάδας. Σαν χαρακτήρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τολμηρός, ευρηματικός και ταυτόχρονα προσεκτικός στις κινήσεις του.

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ελέγχετε είτε τον Gray, είτε την Κορεατικής καταγωγής υπολοχαγό Park. Η τελευταία, ως υφιστάμενη, έχει έντονους διαλόγους με τον διοικητή της σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ομάδας, αλλά τελικά παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.

Χειρισμός και δράση
Το καθήκον σας ως δύναμη του ΝΑΤΟ είναι η καταστολή των τρομοκρατικών ενεργειών. Θα αναγκαστείτε να εισβάλετε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή και πόλεις, προκειμένου να ξεσκεπάσετε τους αρχηγούς του κυκλώματος και να επαναφέρετε την τάξη. Για τον χειρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το sixaxis, είτε το Playstation Move.

Το σύστημα κάλυψης λειτουργεί όπως στα περισσότερα Action Shooters. Απλά επιλέγετε ένα σημείο και καλύπτετε τα νώτα σας σε όρθια ή σκυφτή θέση, πυροβολώντας ανά διαστήματα τον εχθρό μόλις ξεπροβάλει. Η κατάσταση όμως δεν είναι τόσο απλή όπως την γνωρίζετε. Κάποια σημεία δεν είναι απόλυτα ασφαλή και προσφέρονται για προσωρινή κάλυψη, καθ’ ότι αν σας…γαζώσουν τότε οι σφαίρες μπορούν να τα διαπεράσουν.

Υπάρχουν σημεία μέσα σε αποστολές στα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε snipers, στρατιώτες με RPG launchers ή ακόμα και οχήματα. Οι μόνες σας βοήθειες πέρα απ’ τον κλασικό οπλισμό, είναι τα airstrikes. Τα καλείτε πολύ εύκολα και γρήγορα απλά στοχεύοντας στο όχημα ή το πλοίο που θέλετε. Μόλις γεμίσει η μπάρα loading τότε ένα αεροσκάφος του NATO θα έρθει και θα βομβαρδίσει τον στόχο
Keywords
Τυχαία Θέματα