Pablo vs. Garcia!

«Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς». Το τατουάζ στο στήθος του είναι στάση ζωής. Θα μπορούσε να είναι συμβουλή προς εκείνους που βγάζει νοκ-άουτ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον διπρόσωπο Πάμπλο Γκαρσία.
  Round one...

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε για αμυντικό μέσο. Για έναν παίκτη που θα έκανε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο, αλλά και θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο στις μεταγραφές... αεροδρομίου που έκανε ο Άρης.
Όταν προτάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία, τον Ιούλιο του 2008, ήταν μια καλή περίπτωση. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, που συνοδευόταν από ένα πλούσιο βιογραφικό, ένα... περίεργο ποινικό μητρώο και απλησίαστες οικονομικές απαιτήσεις. Σύντομα, όμως, το απαγορευτικό θα αιρόταν. Οι 800.000 ευρώ ετησίως θα έπεφταν στις 500.000 και συνεπώς 1 εκ. ευρώ για διετές συμβόλαιο και η μεταγραφή θα ήταν γεγονός.

Στις 24 Ιουλίου ανακοινώθηκε πως υπήρχε συμφωνία και τρεις μέρες μετά, η πρώτη γνωριμία ήταν γεγονός. Ο κόσμος τον αποθέωνε, άναβε βεγγαλικά, γέμισε το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο Πάμπλο με το ζόρι χαμογέλασε και άφησε μερικές κουβέντες να του… ξεφύγουν. «Ήθελα πολύ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά έχω πολύ όρεξη να παίξω για τον ΠΑΟΚ και μπροστά στον κόσμο του. Επαναλαμβάνω ότι σκοπός μου είναι να δίνω σε κάθε παιχνίδι το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου».

Knock down!

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2008 ήταν ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Κρινόταν για την απόδοσή του στο γήπεδο, για τις δυνάμεις του, για την προσωπικότητά του... Στις 16 του μήνα, η ιστορία άλλαξε. Οι οπαδοί του δικεφάλου θα έβρισκαν τον ήρωά τους, τον «Τσε» της Τούμπας. Οι υπόλοιποι θα έβρισκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, τον άνθρωπο που θα λατρεύουν να μισούν, το νέο «Λάζαρο Σέμο» για εκείνον που έβλεπαν και λάτρευαν τον Λουίς Ντιόγκο ως τον νέο «Τζιοβάνι». Στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Πάμπλο Γκαρσία θα θυμηθεί τον αντιστασιακό του χαρακτήρα.

Το κατεστημένο για τον ίδιο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός, ήταν ο Κάκος, ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Με κίνηση που θύμιζε μέλος συμμορίας, έπιασε τον Ντιόγκο από τη φανέλα και του έριξε γροθιά στο στομάχι. Οι στιγμές που ακολούθησαν είναι μνημειώδεις, όσο και το σπριντ του Ντουντού για να ξεφύγει από τον μανιασμένο Γκαρσία, που έμοιαζε αρκούντως θολωμένος για να τα βάλει με όλους. Η ποινή των τριών αγωνιστικών θα είναι το πρώτο μέτρο για να τον συνετίσει. Έστω κι αν επέμενε στη δική του πλευρά της ιστορίας, για την αγκωνιά που είχε δεχτεί νωρίτερα και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει δύο δόντια. «Ο Ντιόγο μου έδωσε ένα κτύπημα εκτός φάσης και εγώ απάντησα. Οφθαλμός αντί οφθαλμού, και οδόντας αντί οδόντος».

Δε χρειάστηκε τίποτα παραπάνω. «Π.Α.Ο.Κ. θρησκεία τρομοκρατία τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία», είναι το σύνθημα που επιλέγουν οι οπαδοί του δικέφαλου για να τον τιμήσουν και το πρόσωπό του γίνεται μπλουζάκι και σήμα επανάστασης. Την ίδια στιγμή, όμως, ο ίδιος έχει «σημαδευτεί». Θα αποβληθεί και πάλι στο αμέσως επόμενο ματς που θα χρησιμοποιηθεί και οργισμέ
Keywords
Τυχαία Θέματα