L.A. Noire review

Τι να μας πούνε μωρέ τα "γατάκια" από το CSI. L.A. Noire
Το νέο διαμάντι της Rockstar

Είδος: Open world, Third-person shooter, Action-adventure
Format: PS3, Xbox 360
Εκδότης: Rockstar Games
Ανάπτυξη: Team Bondi, Rockstar Games
Παίκτες: 1
Κυκλοφορία: 20/5/2011

Forum:
Συζήτηση


Σίγουρα η είδηση ότι η Rockstar Games ετοιμάζει νέο τίτλο είναι ικανή να ξεσηκώσει τα πλήθη σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα νέο είδος παιχνιδιού, πιο ρεαλιστικό και ατμοσφαιρικό από ποτέ. Σε συνεργασία με την Αυστραλιανή εταιρία ανάπτυξης Team Bondi, η Αμερικάνικη εταιρεία βγάζει από το μανίκι της τον άσσο που ακούει στο όνομα L.A. Noire και τραβάει για άλλη μια φορά τα βλέμματα πάνω της.

Αρχικά ο τίτλος είχε ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορούσε αποκλειστικά στο PS3, αλλά τελικά αναπτύχθηκε και για το Xbox 360. Για τα PC δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κάποια ανακοίνωση. Με δεδομένου του ότι ένα χρόνο πριν το Red Dead Redemption είχε κυκλοφορήσει και πάλι για τις δύο αυτές κονσόλες, οι τωρινές εξελίξεις κάνουν για άλλη μια φορά τους PC gamers να ξεσηκωθούν και να αναρωτηθούν αν η Rockstar τελικά τους έχει εγκαταλείψει.


Σενάριο
Βρισκόμαστε στο Los Angeles εν έτη 1947, δύο χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου η πόλη ακμάζει όχι μόνο σε πλούτο και φήμη, αλλά και στο θέμα της εγκληματικότητας και της διαφθοράς. Πρωταγωνιστής είναι ο Cole Phelps, ένα πρώην μέλος του Σώματος των Πεζοναυτών, ο οποίος αφού επέστρεψε από τον πόλεμο σαν ήρωας, αποφάσισε να ενταχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Los Angeles και να κυνηγήσει τους εγκληματίες.

Ο Phelps ξεκινάει την θητεία του στο LAPD σαν ένας απλός αστυνομικός κάνοντας περιπολίες στους δρόμους της πόλης συλλαμβάνοντας κακοποιούς. Η αποτελεσματικότητά του και η εξυπνάδα του σύντομα τον οδηγούν ένα σκαλοπάτι παραπάνω στην βαθμίδα των αστυνομικών, κάνοντας τον αρχικά ντετέκτιβ και στη συνέχεια υπεύθυνο ανθρωποκτονιών και εμπρησμών του Los Angeles. Εσείς ξεκινάτε να χειρίζεστε τον Phelps στην αρχή της καριέρας του ως «αστυνομικό της γειτονιάς» και καλείστε να καθαρίσετε την πόλη από τα κακοποιά στοιχεία της.

Gameplay
Το L.A. Noire είναι Action/Adventure τρίτου προσώπου σε ανοιχτό κόσμο, το οποίο αρχικά θα σας θυμίσει το gameplay του Grand Theft Auto για αρκετούς λόγους. Έχετε στη διάθεση σας μια τεράστια πόλη την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε είτε περπατώντας, είτε οδηγώντας ένα από τα 95 διαθέσιμα αυτοκίνητα. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείτε να «δανειστείτε» από τους πολίτες τα οχήματα τους δείχνοντας απλά το αστυνομικό σας σήμα και εκείνοι θα σας το παραδώσουν με ευχαρίστηση. Η διαφορά δηλαδή εδώ είναι ότι αντί για εγκληματία ελέγχετε πλέον έναν αστυνομικό που προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.


Σε αντίθεση με τους τίτλους της σειράς GTA και δεδομένου του ότι ο χαρακτήρας σας είναι αστυνομικός, δεν μπορείτε να βγείτε στους δρόμους και να προκαλέσε
Keywords
Τυχαία Θέματα