Fantastic Four!

21:07 1/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Μετά τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, οι Ραφαέλ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ έκλεισαν θέση στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, με νίκες κόντρα σε Σόντερλινγκ και Τσέλα αντίστοιχα. Αυτός ο Ναδάλ είναι που όλοι θέλουν, αν και μέχρι στιγμής στο Παρίσι ήταν μια του ύψους, μια του βάθους… Τουλάχιστον όμως δεν έχει ξεφύγει από το στόχο του. Ο Ισπανός προβλημάτισε σε αρκετές περιπτώσεις με την απόδοσή του, την κατάλληλη στιγμή όμως έδειξε ότι κάνουν πολύ άσχημα κάποιοι που –πιθανώς να - τον θεωρούν… εύκολο θύμα. Ο Νο1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης παρέδωσε… μαθήματα στον Σόντερλινγκ ο οποίος δεν
μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να βλέπει τον αντίπαλό του να φτάνει σε μια σχετικά εύκολη νίκη.

Ο Σουηδός είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός τενίστας που έχει υποχρεώσει τον Ναδάλ σε ήττα στο Ρολάν Γκαρός, θέτοντάς τον εκτός το 2009 στον τέταρτο γύρο. Πέρυσι δεν κατάφερε να του «κλέψει» το τρόπαιο γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό, ενώ φέτος οι δυο τους έμελλε να συναντηθούν για τρίτη διαδοχική χρονιά, αυτή τη φορά στα προημιτελικά. Ούτε τώρα όμως ήταν η τυχερή για τον Σόντερλινγκ.

Με 6-4, 6-1, 7-6 ο Ναδάλ πήρε την πρόκριση για την τελική τετράδα, σπάζοντας έξι φορές συνολικά το σερβίς του αντιπάλου του, ο οποίος πλην του τελευταίου σετ δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά. Αρκετά τα λάθη για τον Σουηδό, που παραδόθηκε αμαχητί στον «βασιλιά του χώματος», ο οποίος διεύρυνε το σερί του στη γαλλική πρωτεύουσα σε 43-1, οδεύοντας ολοταχώς για το 6ο τρόπαιο. Αν τα καταφέρει θα πιάσει στη σχετική λίστα τον Μπιορν Μποργκ με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Αλώβητος ο Μάρεϊ

Στο δρόμο για τον μεγάλο τελικό ο Ράφα θα βρει απέναντί του τον Άντι Μάρεϊ, Νο4 του ταμπλό. Παρότι χρειάστηκε να αγωνιστεί για τρεις μέρες –το ματς με τον Τρόιτσκι διακόπηκε τη Δευτέρα λόγω του περασμένου της ώρας και συνεχίστηκε την Τρίτη- ο Σκωτσέζος πρωταθλητής κατάφερε να βγει αλώβητος από τη μάχη με τον Αργεντίνο, Χουάν Ιγκνάσιο Τσέλα. Σε ένα «γεμάτο» ματς, ο Μάρεϊ νίκησε με 7-6, 7-5, 6-2 και πλέον θα κυνηγήσει την υπέρβαση κόντρα στον πρωταθλητή του «χωμάτινου» Όπεν, στην πρώτη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Και μετά τα τελευταία αποτελέσματα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να υπάρξει καλύτερη «εικόνα» στην τελική τετράδα, από αυτή που έχει διαμορφωθεί. Μάλιστα, είναι μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που οι τέσσερις κορυφαίοι της κατάταξης θα αναμετρηθούν για τον τίτλο. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, που τα φαβορί ολοκλήρωσαν από νωρίς τις υποχρεώσεις τους. Τουλάχιστον έμειναν οι Σκιαβόνε με τη Σαράποβα, που δίνουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις του ασθενούς φύλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα