Το πιο δημοφιλή Android smartphone παγκοσμίως είναι Samsung και Xiaomi

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020 έφτασαν τις 274.8 εκατομμύρια, μία μείωση ύψους 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η Samsung φαίνεται πως για ακόμη μία φορά είναι ο μεγάλος νικητής στο στρατόπεδο των Android smartphone, έχοντας κατακτήσει τέσσερις από τις έξι top θέσεις των

πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, 6 εκατομμύρια τεμάχια του Galaxy A51 πουλήθηκαν παγκοσμίως, κατακτώντας δηλαδή το 2.3% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το οικονομικό Redmi 8 της Xiaomi, με μερίδιο πωλήσεων 1.9%. Μία ακόμη πρόταση της Xiaomi βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με συνολικό μερίδιο πωλήσεων 1.6%. Τα νούμερα γνωστοποιούν πως πλέον η Xiaomi είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής κατασκευάστρια Android παγκοσμίως.

Οι ναυαρχίδες της Samsung φαίνεται να μην έπεισαν το καταναλωτικό κοινό, με μόνο μία πρόταση, το Galaxy S20+, να μπαίνει στην εξάδα και μάλιστα στη τρίτη θέση, με συνολικό ποσοστό πωλήσεων 1.7%. Οι οικονομικές προτάσεις της Κορεάτικης εταιρείας είναι εξίσου δημοφιλής, με τα Galaxy A10s και A20s να κλείνουν την εξάδα στην τέταρτη και έκτη θέση, με 1.6% και 1.4% αντίστοιχα.

Τα παραπάνω είναι ένα ισχυρό δείγμα πως οι καταναλωτές θέλουν οικονομικές προτάσεις, κάτι που φαίνεται ακόμα και η Apple ότι βλέπει πλέον, με την κυκλοφορία του iPhone SE (unboxing). Επίσης, η έλλειψη των Google Play Services αλλά και η απαγόρευση πωλήσεων στην Αμερική φαίνεται να έχει επηρεάσει τις πωλήσεις των smartphone της, άλλοτε 2ης στη λίστα, Huawei.

Keywords
Τυχαία Θέματα