Το Windows Phone 8.1 είναι πλέον επίσημο – δείτε τι αλλάζει

20:15 2/4/2014 - Πηγή: TechBlog

H Microsoft παρουσίασε και επίσημα την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Windows Phone 8.1. Η έκδοση αυτή φέρει πολλά νέα features και βελτιώσεις στο mobile λειτουργικό. Τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη γνωστά από διάφορα leaks

καθώς και το pre-release της SDK. Πάμε λοιπόν να δούμε τα νέα features της ανανεωμένης Windows 8.1 πλατφόρμας.

Update: Προστέθηκαν βίντεο.

Cortana, η νέα ψηφιακή βοηθός των Windows Phone
Το νέο update έρχεται μαζί με τη νέα ψηφιακή βοηθό η οποία έχει το χαρακτηριστικό όνομα Cortana. Η Microsoft, μετά την Αpple και την Google εισήγαγε και αυτή στην Mobile πλατφόρμα της μια ψηφιακή βοηθό.

Η Bing-Powered Cortana θα έχει κεντρικό ρόλο στα WP 8.1, καθώς θα μπορείς μέσω φωνητικών οδηγιών να βάζεις υπενθυμίσεις, να ανανεώνεις το ημερολόγιο, να καλείς τις επαφές σου ακόμη και να ζητάς πληροφορίες για τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς. Γνωρίζει επιπλέον για τα σπορ, τον καιρό και γενικά θα ανταποκρίνεται σε αυτά που θα περίμενε κανείς από μια ψηφιακή βοηθό. Θα είναι προσβάσιμη μέσω του Search Key και θα έχει προηγμένη φωνητική αναγνώριση και θα μπορείς να κάνεις Search στο Web μέσω φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, η Cortana θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει τον χρήστη με notifications προσαρμοσμένα στον χρήστη, όπως με το Google Now. Αρχικά η Bing και το Foursquare θα παρέχουν πληροφορίες για μέρη και events, αλλά σύντομα περισσότερες online υπηρεσίες θα ακολουθήσουν. Η Cortana θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Αμερική και αργότερα στην Αγγλία και στην Κίνα. Σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.

Action Center
Τελικά τα WP 8.1 θα αποκτήσουν το δικό τους Notification Center με την ονομασία Action Center. Θα είναι παραμετροποιήσιμο και θα έχει toggles για γρήγορες ρυθμίσεις όπως φωτεινότητα, τοποθεσία, περιστροφή οθόνης, Wi-Fi, Bluetooth και άλλα. Από κάτω θα έχεις μια λίστα με ειδοποιήσεις όπως Email, SMS, κλήσεις και ειδοποιήσεις από την Cortana.

Ανανέωμένη Lock Screen και παραμετροποιήσιμα Tiles
Χάρη στα διαθέσιμα APIs, τα WP 8.1 θα επιτρέπουν σε εφαρμογές να πάρουν τον έλεγχο της lockscreen και να αλλάξουν το θέμα αλλά και την λειτουργικότητά της.

Ο Joe Belfiore έδειξε μερικά «cool» lock screens με ημερολόγιο και ωραία σχέδια.

Η άλλη σπουδαία αλλαγή είναι η δυνατότητα επιλογής για custom background για τα tiles. Μικρή αλλαγή αλλά αρκετά σημαντική για μια πιο προσωπική συσκευή.

Internet Explorer 11
Τα WP 8.1 έρχονται με την τελευταία έκδοση του Internet Explorer. Θα φέρει νέες επιλογές όπως reading view που θα απομονώνει το κείμενο από τα websites για εύκολη ανάγνωση, καθώς και password management και συγχρονισμό αυτών με άλλες συσκευές. Επιπλέον θα έχει InPrivate Mode για incognito browsing.

- Επιπλέον αλλαγές –

On Screen πλήκτρα
Τα WP 8.1 θα έχουν την δυνατότητα για on-screen Keys κάτι ανάλογο με το Android.

Υποστήριξη για Low-End συσκευές
Γίνεται δυνατή η υποστήριξη επεξεργαστών όπως ο Snapdragon 200 και 400. Αυτό θα επιτρέψει την κατασκευή ακόμη πιο οικονομικών συσκευών που θα τρέχουν αρκετά καλά την τελευταία έκδοση των WP 8.1.

Quiet hours
Μπορείς πλέον να ορίσεις «ώρες ησυχίας» κατά τις οποίες μόνο οι επαφές που επιθυμείς θα μπορούν να επικοινωνήσουν. Αυτή η επιλογή θα υπάρχει στα Settings για όποιον ενδιαφέρεται να την ενεργοποιήσει.

Η αναβάθμιση θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα