Το NFC θα χρησιμεύει και για τη φόρτιση smartwatches και earbuds

18:04 7/5/2020 - Πηγή: TechBlog

Η ασύρματη φόρτιση και η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση έχουν ξεκινήσει να γίνονται από τα βασικά χαρακτηριστικά των flagship smartphones, αλλά απαιτούν τη χρήση ανεξάρτητων πηνίων για τη μεταφορά της ενέργειας. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, καθώς το NFC chip που διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα smartphones θα επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Πώς
λειτουργεί η τεχνολογία και τι δυνατότητες προσφέρει

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του NFC Forum, η νέα τεχνολογία θα ονομάζεται WLC και θα ενεργοποιεί μία κεραία η οποία θα χρησιμοποιείται τόσο για την μεταφορά δεδομένων όσο και την ασύρματη φόρτιση συσκευών.

Χάρη στην WLC τεχνολογία, θα είναι δυνατή η φόρτιση μικρών IoT συσκευών, όπως τα έξυπνα ρολόγια, οι fitness trackers, τα ασύρματα ακουστικά, οι ψηφιακές πένες, μικρά ασύρματα ηχεία, και πολλά άλλα. Στο μέλλον, ίσως καταστεί δυνατό το NFC chip να φορτίζει ασύρματα και μεγαλύτερες συσκευές, όπως smartphones ή και tablets.

Το NFC Forum αναφέρει ότι χάρη στην WLC οι κατασκευαστές smartphones θα μπορούν να δίνουν στα έξυπνα τηλέφωνα τους τη δυνατότητα να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές, χωρίς να αυξάνουν το κόστος τους με την προσθήκη ανεξάρτητων πηνίων.

Επιπλέον, η απουσία των πηνίων φόρτισης θα ελευθερώσει χώρο στο εσωτερικό των συσκευών επιτρέποντας τη μείωση του μεγέθους τους, ή την προσθήκη άλλων εξαρτημάτων που θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα