Το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android

Techblog.gr

Σε έρευνα της εταιρείας CIRP μεταξύ Σεπτεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018, αποκαλύφθηκε πως το 15%-20% των αγοραστών iPhone προέρχονται από το Android, αλλάζοντας τη συσκευή τους για να αγοράσουν iPhone προτιμώντας κυρίως τα Plus μοντέλα της Apple.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α σε δείγμα 2000 καταναλωτών που προμηθεύτηκαν

μια iPhone συσκευή για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το 40% αυτών που έδωσαν τις Android συσκευές τους για ένα iPhone, προτίμησαν το iPhone 8 και 8 Plus, το 25% απέκτησε ένα εκ των iPhone 7 και 7 Plus και ένα 12% τα iPhone 6s και 6s Plus.

Η προτίμηση των πρώην χρηστών Android στα iPhone Plus κρύβει και μια δόση λογικής μιας και οι Android κατασκευαστές προσφέρουν smartphones τα οποία είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα iPhone 6s, 7, 8, και από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι καταναλωτές αποφάσισαν να αλλάξουν λειτουργικό σύστημα, ήταν λογικό να διαλέξουν κάποιο από τα Plus μοντέλα που διαθέτει η Apple, με το ποσοστό που διάλεξαν τα μοντέλα αυτά να είναι στο 39%.

Όσον αφορά τα προηγούμενα μοντέλα όπως τα iPhone 7, 6s και SE, οι πρώην κάτοχοι Android smartphone τα προτίμησαν περισσότερο από τους καταναλωτές που είχαν ήδη iPhone και προέβησαν στην αγορά ενός νέου. Μια τέτοια κίνηση είναι λογική αφού οι χρήστες iPhone συνήθως τα ανταλλάζουν για τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορεί η Apple, ενώ οι χρήστες Android αλλάζουν τα δικά τους smartphone για iPhone τα οποία είναι ελαφρώς παλαιότερα μοντέλα.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως ο λόγος που οι πρώην χρήστες Android προτίμησαν να αλλάξουν σε iPhone είναι πως δεν ήθελαν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να γίνουν μέλη του οικοσυστήματος της Apple και να αποκτήσουν την απαραίτητη εξοικίωση, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από την αλλαγή, να έχουν λιγότερη “χασούρα” στο να επιστρέψουν στο Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα