Θα πληρώνεις για αλλαγή PIN της κάρτα σου στις ελληνικές τράπεζες

Techblog.gr

Αληθινό περιστατικό #1: Τον Σεπτέμβριο σήκωσα 40 ευρώ μετρητά με κάρτα της Alpha Bank από ATM της Πειραιώς. Για αυτή την ανάληψη χρεώθηκα 3 ευρώ από την Πειραιώς και 0,70 ευρώ από την Alpha Bank!

Αληθινό περιστατικό #2: Έχασα τις χρεωστικές κάρτες Εθνικής και Eurobank και για επανέκδοση μου ζήτησαν 5 ευρώ και 6 ευρώ αντίστοιχα.

Εάν κάποιος ξεχάσει το PIN του, θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βγάλει νέο PIN. Στην Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ, στην Alpha Bank 3,5 ευρώ και στην Πειραιώς η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν.

Οι νέες Αστυνομικές Ταυτότητες με ψηφιακή υπογραφή έρχονται το 2021

Πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιβαρύνει από τις αρχές του μήνα με 0,20 ευρώ την ερώτηση υπολοίπου λογαριασμού όταν γίνεται σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας εντός Ευρωζώνης, ενώ με 0,15 ευρώ χρεώνει πλέον την εκτύπωση των τελευταίων κινήσεων, ακόμη και αν ο πελάτης χρησιμοποιεί το ΑΤΜ της τράπεζας.

Αναλυτικά οι νέες προμήθειες που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος του χρόνου.Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Όλες οι τράπεζες είχαν προχωρήσει το καλοκαίρι στην επιβολή προμήθειας 2 ευρώ έως 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών όταν κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Επίσης η συνδρομή στις πιστωτικές κάρτες – μια υπηρεσία που ήταν χωρίς χρέωση στο παρελθόν – έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και το κόστος διαμορφώνεται πλέον στα 25 ευρώ έως 30 ευρώ για τις απλές κάρτες Visa και MasterCard.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα