Στην Ελλάδα το πρώτο Huawei smartphone χωρίς Google Play

08:37 5/3/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το πρώτο μοντέλο smartphone της Huawei επίσημα χωρίς Google Play και χωρίς τις γνωστές εφαρμογές YouTube, Gmail, Maps, Chrome, Drive και Photos

θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog. Ονομάζεται Huawei P40 Lite E και είναι αποτέλεσμα της κόντρας μεταξύ Αμερικής και Huawei που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και άφησε χωρίς Google Mobile Services (GMS) τις Android συσκευές του Κινέζου κατασκευαστή.

Το P40 Lite E αλλά και τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς P40 (κυκλοφορούν Απρίλιο) δεν θα έχουν ενσωματώμενο το δημοφιλές Google Play από όπου όλοι οι χρήστες Android κατεβάζουν σήμερα γνωστές εφαρμογές και δημοφιλή games. Αντίθετα, τα νέα μοντέλα της Huawei θα έχουν το δικό τους application store και αντί για GMS θα έχουν HMS (Huawei Mobile Services).

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο Huawei P40 Lite E έρχεται με low-end τεχνικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα οθόνη 6,39″ LCD IPS ανάλυσης HD+ 1560×720 pixel, επεξεργαστή Kirin 710F, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 64GB (δέχεται micro SD), τριπλή κάμερα 48MP + 8MP + 3D ToF, selfie 8 Megapixel, υποδοχή micro USB, μπαταρία 4000 mAh και τρέχει Android 9 με EMUI 9.1.

Το P40 Lite E είναι ουσιαστικά το μοντέλο Huawei Y7p που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και σήμερα η τιμή του στην Πολωνία είναι σε προσφορά 163 ευρώ (αρχική τιμή 272 ευρώ). Στην Ελλάδα το περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες με τιμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα