Ο Τραμπ ζήτησε από την Apple να δημιουργήσει δίκτυο 5G στην Αμερική

Techblog.gr

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο παραγωγής των Mac Pro της Apple, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο η Apple να εξαιρεθεί από τους φόρους που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ίδιου, ζήτησε

από τον CEO του Αμερικανικού κολοσσού, Tim Cook, να βοηθήσει η Apple στην ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Αμερική. Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Apple έχει χρήματα, τεχνολογία, όραμα και τον Cook, στην πραγματικότητα όμως η Apple δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη δικτύων καθώς δεν είναι φορέας κινητής τηλεφωνίας.

During my visit yesterday to Austin, Texas, for the startup of the new Mac Pro, & the discussion of a new one $billion campus, also in Texas, I asked Tim Cook to see if he could get Apple involved in building 5G in the U.S. They have it all – Money, Technology, Vision & Cook!l

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 21, 2019

Η κατασκευή ενός τέτοιου τεράστιου δικτύου, απαιτεί μία κολοσσιαία επένδυση η οποία σε μία ήπειρο όπως η Αμερική θα μπορούσε να κοστίζει ακόμη και μερικά δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτήν την στιγμή η κινητή τηλεφωνία της Αμερικής ελέγχεται από τέσσερις μεγάλους φορείς την Verizon, την AT&T, την T-Mobile και την Sprint.

Η Apple όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την διαδικασία δικτύωσης αλλά προμηθεύεται modem από άλλες εταιρείες όπως η Intel και η Qualcomm με την οποία έχει κλείσει συμφωνία ακόμη και για τα δικά της προϊόντα για να καταφέρουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Πίσω στο 2016 ο Tim Cook είχε δηλώσει ότι η Apple δεν έχει την τεχνογνωσία στον τομέα του δικτύου και πως δεν διαθέτει αυτήν την ικανότητα. Ωστόσο, μία πληροφορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της 5G modem το οποίο ίσως κυκλοφορήσει το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα