Ο HiSilicon Kirin 985 θα χρησιμοποιεί 7nm EUV σχεδιασμό και θα χρησιμοποιηθεί στο Huawei Mate 30

Techblog.gr

Ο HiSilicon Kirin 980 είναι ένας πρωτοποριακός επεξεργαστής από τη Huawei, ο οποίος έχει tri-cluster διάταξη, με 7nm σχεδιασμό, και διπλό NPU silicon για machine learning. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους πληροφορίες για τον διάδοχο του, τον HiSilicon Kirin 985.

Σύμφωνα με την China Times,

το νέο chipset θα έχει 7nm EUV σχεδιασμό, που στην αγορά είναι γνωστός ως 7nm+. Η Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) είναι μια βασική μέθοδος κατασκευής chipset, η οποία αναμένεται να αποτελέσει τα θεμέλια της δημιουργίας αισθητά μικρότερων επεξεργαστών.

Το όνομα HiSilicon Kirin 985 έχει επιβεβαιωθεί από τους XDA Developers, οι οποίοι βρήκαν αναφορές για τον νέο επεξεργαστή στον πηγαίο κώδικα του προγόνου του, Kirin 980. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο HiSilicon Kirin 985 θα κάνει το ντεμπούτο του με το Huawei Mate 30.

Οι τελευταίοι επεξεργαστές που κυκλοφόρησαν προσφέρουν μονό clock speed upgrades. Οπότε, ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να δούμε πραγματικές αναβαθμίσεις στους νέους επεξεργαστές της Huawei. Διαφορετικά, ο Kirin 985 δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους διαδόχους των Snapdragon 855 και Exynos 9820, οι οποίοι θα προσφέρουν ουσιαστικές αλλαγές.

Επιπλέον, η China Times αναφέρει ότι προς στιγμήν το 45% των συσκευών της Huawei χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές HiSilicon, και πως η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 60% μέσα στο δεύτερο μισό του έτους. Όσον αφορά τα χαμηλού κόστους μοντέλα της, προς στιγμήν η Huawei βασίζεται σε MediaTek και Qualcomm επεξεργαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα