Με jet-powered hoverboard διέσχισε τη Μάγχη Γάλλος εφευρέτης [βίντεο]

17:31 5/8/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Τον Ιούλιο ο Γάλλος εφευρέτης και πρώην jet ski racer, Franky Zapata, προσπάθησε να διασχίσει τη Μάγχη με το jet-powered hoverboard. Τότε δεν τα είχε καταφέρει, γι’ αυτό πήρε τον χρόνο του, εξέτασε τα λάθη του, διόρθωσε τα κακώς κείμενα, και επέτρεψε πιο έτοιμος από ποτέ.

Ο λόγος της αποτυχίας του δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό, απλώς έπεσε στο νερό καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί σε μία πλατφόρμα για ανεφοδιασμό καυσίμων. Ο ίδιος και η ομάδα

του είπαν ότι η αιτία ήταν τα κύματα και δήλωσαν ότι θα δοκιμάσουν στο μέλλον μία διαφορετική διαδρομή, με μεγαλύτερη πλατφόρμα.

Ο Zapata επέστρεψε και επανέλαβε την προσπάθεια του, που αυτή τη φορά στέφθηκε με επιτυχία. Ο εφευρέτης ξεκίνησε από το Sangatte της Γαλλίας και έφτασε στο Dover της Αγγλίας μέσα σε 22 λεπτά.

Το μέγιστο πλάτος της Μαγχης είναι στα 240χλμ και το ελάχιστο 33,3χλμ. Ο Zapata διέσχισε 35,4 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα που έπιασε το hoverboard ήταν 170km/h.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν ήταν κάποια συνεχής πτήση, διότι στη μέση της διαδρομής ο Zapata έπρεπε να κάνει στάσεις για ανεφοδιασμό. Η δεξαμενή του hoverboard χωράει αρκετά καύσιμα για την πραγματοποίηση δέκα λεπτών πτήσης.

Επίσης, ο ανεφοδιασμός δεν ήταν μία συμβατική διαδικασία. Για να κερδίσει χρόνο ο Zapata άλλαζε ολόκληρο το σακίδιο που κουβαλούσε στην πλάτη. Βέβαια, το αν τελικά κέρδισε χρόνο ή όχι μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Ο Zapata δήλωσε ότι κατασκεύασε το hoverboard πριν τρία χρόνια και τώρα με την ομάδα του κατάφεραν να διασχίσουν τη Μάγχη, προσθέτοντας ότι ο χρόνος θα αποφασίσει αν το κατόρθωμα αυτό είναι ιστορικό γεγονός ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα