Κενό ασφαλείας στο Android επιτρέπει την παρακολούθηση της συσκευής

08:40 3/9/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Κενό ασφαλείας εντόπισε στο Android η εταιρεία Nightwatch Cybersercurity, το οποίο αφήνει εκτεθειμένη τη συσκευή μας επιτρέποντας την παρακολούθησή της, κάτι το οποίο δε μπορεί να συμβεί σε smartphone με λειτουργικό σύστημα Android Pie.

Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Kryptowire είχε διαπιστωθεί πως το Android

δεν είναι ασφαλές γιατί είναι ανοιχτό λειτουργικό σύστημα, με πολλές εφαρμογές να έχουν τρωτά σημεία στον τομέα της ασφάλειας, η οποία αμφισβητείται και από την εταιρεία Nightwatch Cybersercurity που εντόπισε νέο κενό ασφαλείας στο Android.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, υπάρχει τρόπος σε εφαρμογές να παρακάμπτουν τα δικαιώματα πρόσβασης και να αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi που είμαστε συνδεδεμένοι, στο BSSID, την διεύθυνση IP, τις πληροφορίες του DNS server και τη MAC address. Όλα τα στοιχεία αυτά μπορούν να επιτρέψουν σε κακόβουλες εφαρμογές να παρακολουθούν τη συσκευή μας, να επιτεθούν στο Wi-Fi δίκτυο που είμαστε συνδεδεμένοι, ακόμα και να εντοπίσουν την τοποθεσία μας ανά πάσα στιγμή.

Το θετικό είναι πως η Google γνωρίζει σχετικά με αυτό το κενό ασφαλείας και για αυτό το λόγο το διόρθωσε στο Android Pie, με τις συσκευές που διαθέτουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google να είναι προστατευμένες. Το δυσάρεστο είναι ότι, σύμφωνα με δηλώσεις της Nightwatch Cybersecurity, η Google δε σχεδιάζει να διορθώσει αυτό το κενό ασφαλείας για τις προηγούμενες εκδόσεις του Android.

Keywords
Τυχαία Θέματα