Καθυστερήσεις και προβλήματα με τις αναβαθμίσεις των Xiaomi smartphones

Techblog.gr

Τι τρέχει με την Xiaomi φέτος; Ανταποκρίνεται στις δεσμέυσεις της για τα updates σε συσκευές που πρόκεται να αναβαθμιστούν από Android 9 σε Android 10 με MIUI 11; Τα updates που διαθέτει στο κοινό είναι τα σωστά; Λειτουργούν ομαλά ή δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που έρχονται να λύσουν;

Η Xiaomi ξεκίνησε να διαθέτει στα smartphone της το MIUI 11 βασισμένο στο Android

10, ωστόσο η μετάβαση στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της Google δεν ήταν και τόσο ομαλή αφού αρκετοί ήταν οι χρήστες που συνάντησαν προβλήματα μετά την εγκατάσταση της έκδοσης. Ένα παράδειγμα είναι τα Mi A2 Lite τα οποία μετατράπηκαν σε bricks με την Android One έκδοση του Android 10.

Πάμε όμως να αναλύσουμε και να δούμε όλα τα προβλήματα που συναντούν οι χρήστες των Xiaomi smartphone με MIUI 11 βασισμένο στο Android 10.

Battery drain

Ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο αναφέρεται στο MIUI 11 είναι ότι η μπαταρία του τηλεφώνου καταναλώνεται με γρήγορους ρυθμούς ανεξάρτητα από την έκδοση του Android (9.0 Pie ή 10). Αναφορές χρηστών στο διαδίκτυο επισημαίνουν ότι αυτό το bug εμφανίστηκε μετά την εγκατάσταση του MIUI 11.

Battery calibration

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το ποσοστό της μπαταρίας αλλάζει ραγδαία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η μπαταρία θα έπρεπε να εξαντλείται σταδιακά οι χρήστες όμως δηλώνουν ότι βλέπουν το ποσοστό της μπαταρίας να πέφτει απότομα. Πιο συγκεκριμένα χρήστες παρατήρησαν την μπαταρία τους να πέφτει από το 70% στο 50% σε λίγα μόλις λεπτά.

Picture-in-Picture mode

Πρόβλημα σύμφωνα με χρήστες υπάρχει και στο Picture-in-Picture (PiP) mode το οποίο επιτρέπει το multi-tasking στα smartphone της εταιρείας. Οι χρήστες λοιπόν που χρησιμοποιούν το PiP mode (στο YouTube, VLC κλπ.) όταν προσπάθησαν να μεταφερθούν στις Πρόσφατες εφαρμογές συνάντησαν crashes ή μαύρη οθόνη.

Lags και stutters

Επίσης, bug όπως animation lags και μικρά UI shutters δεν έλειψαν από το MIUI 11. Το πρόβλημα αυτό καθιστά την συνολική εμπειρία στα smartphone της Xiaomi κακή, καθώς ακόμη και η μετάβαση στην αρχική οθόνη ή το άνοιγμα των εφαρμογών γίνεται με καθυστέρηση.

Apps crashing ή freezing

Σύμφωνα με χρήστες στα forum της εταιρείας, ορισμένα third-party apps crashάρουν στο MIUI 11 οδηγώντας σε μαύρη οθόνη. Αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει όταν οι χρήστες ελαχιστοποιούν την εφαρμογή και έπειτα προσπαθούν να επιστρέψουν σε αυτήν από τις Πρόσφατες εφαρμογές.

Wi-Fi, Mobile Data και Hotspot

Το MIUI 11 παρουσιάζει προβλήματα και στην συνδεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να διαμοιράσουν την σύνδεση τους μέσω Hotspot ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν σημαντικά μειωμένες ταχύτητες. Τέλος, κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν καθόλου τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα φαίνεται ότι το VoLTE λείπει.

Always On Display και notifications

Το Always On Display (AOD) είναι μία λειτουργία που η Xiaomi ενσωμάτωσε στο MIUI 11 ωστόσο από αυτό λείπουν σημαντικά χαρακτηριστικά όπως η εμφάνιση των ειδοποιήσεων. Την απουσία των notification LED έρχεται να λύσει το pulsating notifications σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται όταν η οθόνη είναι σβηστή. Ωστόσο, το σύστημα δεν είναι αρκετό καθώς οι χρήστες χάνουν τις ειδοποιήσεις λόγω της χαμηλής φωτεινότητας.

Dark mode bugs

Το Dark mode όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με αναφορές το Dark mode στο MIUI 11 έχει προβλήματα και δεν λειτουργεί με τον αναμενόμενο τρόπο.

Camera

Κάμερα, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των smartphone. Και σε αυτήν την περίπτωση το MIUI 11 προκαλεί προβλήματα όπως χαμηλές ταχύτητες επεξεργασίας, oversaturation ή αδικαιολόγητη ποιότητα εγγραφής ήχου κατά την διάρκεια του βίντεο.

Game Turbo Mode

Τα smartphone στις μέρες μας χρησιμοποιούνται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους συμπεριλαμβανομένου και του gaming. Χρήστες συνάντησαν κατά την διάρκεια του gaming third-party εφαρμογές οι οποίες έτρεχαν στο background, παρόλο που το Game Turbo 2.0 ήταν ενεργό.

GPS

Το GPS είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό των smartphone. Στην περίπτωση όμως του MIUI 11 το GPS φαίνεται πως δεν λειτουργεί σωστά και πως οι third-party εφαρμογές λαμβάνουν λάθος αποτελέσματα από αυτό. Ειδικά το Google Maps, δουλεύει σε ελάχιστους μόνο χρήστες.

Netflix

Για το Netflix δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, όλοι γνωρίζουμε τον γίγαντα του streaming. Δυστυχώς, όμως μερικοί χρήστες των smartphone της Xiaomi δεν μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή μέσα από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Google.

Google Assistant

Σε αυτήν την περίπτωση η ψηφιακή βοηθός της Google δεν ανταποκρίνεται στο ειδικό κουμπί που υπάρχει στο Mi 9. Το κουμπί που λειτουργούσε κανονικά στο MIUI 10 σταμάτησε να λειτουργεί στο MIUI 11.

Fingerprint Scanner

Αρκετά smartphone της Κινεζικής εταιρείας χρησιμοποιούν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Όπως πολύ συγκεκριμένα αναφέρουν ορισμένοι χρήστες, ο ερχομός του MIUI 11 έφερε μαζί του και μείωση στην ταχύτητα αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπώματος ενώ πολλές ήταν και οι περιπτώσεις αποτυχίας.

Google Pay

Χρήστες αναφέρουν ότι το Google Pay δεν δουλεύει σε ορισμένες περιπτώσεις. Μερικοί ανέφεραν ότι πρόσθεσαν την κάρτα τους και άλλαξαν τις ρυθμίσεις ωστόσο χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση οι τερματικοί δεν δέχτηκαν την πληρωμή.

Εσείς έχετε συναντήσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα; Πείτε μας στα σχόλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα