InfoTMIC iMAPx15, Διπύρηνος επεξεργαστής για Android tablet των 40 ευρώ

Η κινεζική InfoTMIC παρουσίασε τον iMAPx15 SoC, ARM επεξεργαστή ο οποίος ενσωματώνει 2 πυρήνες αρχιτεκτονικής Cortex-Α5 χρονισμένους στo 1.2GHz, φτηνότερη έκδοση του δικού της iMAPx20. Στο SoC υπάρχει και η γνωστή GPU Mali-400 στα 400MHz και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί κυριως σε entry-level tablets, των οποίων το κόστος δεν θα ξεπερνάει τα 50$ (περίπου 40 ευρώ).

Βέβαια για μια τιμή τόσο χαμηλή όσο αυτή δεν μπορούμε παρά να έχουμε και κάποιους μικρούς περιορισμούς. Δεν υπάρχει υποστήριξη GPS ή SATA αλλά δεν λείπει η δυνατότητα για 1080p (encode/decode) βίντεο, HDMI, Αndroid 4.1 Jelly Bean, θύρες USB καθώς και μια βασική κάμερα.

Αν και αρχικά η InfoTMIC είχε υποστηρίξει ότι το κόστος των tablets που θα έκαναν χρήση του iMAPx15 δεν θα ξεπερνούσε τα 35$, σε μια αγορά που διαθέτει ήδη αρκετά φτηνά μοντέλα των 99$, τα 50$ είναι μια καλή και ανταγωνιστική τιμή.

Να σημειώσουμε ότι η InfoTMIC κατασκευάζει τα chips της στην TSMC της Taiwan, λανσάρει και tabletόφωνα και θέτει ως επόμενο στόχο της τετραπύρηνο επεξεργαστή στο τέλους του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Keywords