iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ποιο τα πάει καλύτερα σε benchmark τεστ;

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι από εχθές Παρασκευή διαθέσιμα σε συγκεκριμένες αγορές και όπως είναι αναμενόμενο, εκτός από τα πρώτα drop tests βγαίνουν και τα πρώτα Benchmarks. Την προηγούμενη εβδομάδα η GPU του iPhone 6 πέρασε από το Basemark X και τώρα τα νέα iPhone

6 τεστάρονται από το Geekbench.

Τα αποτελέσματα που έδωσαν είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Το iPhone 6 τα πήγε καλύτερα από το iPhone 6 Plus και στην single-core αλλά και στην multi-core επίδοση. Το iPhone 6 σκόραρε 1627 και 2920 πόντους ενώ το iPhone 6 Plus 1481 και 2662 πόντους σε single-core και multi-core αντίστοιχα.

Αν και τα δυο έχουν Apple A8 chipset με dual-core CPU, ο επεξεργαστής του iPhone 6 είναι χρονισμένος στo 1.39GHz ενώ του iPhone 6 Plus sto 1.32GHz. Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι η διαφορά στη RAM όπου το 4.7 ιντσών iPhone 6 αναφέρεται ότι έχει 987MB ενώ το 5.5 ιντσών iPhone 6 Plus 975MB.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι αυτές οι μικρές διαφορές στη CPU και τη RAM δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να δικαιολογούν το χάσμα στο σκορ. Οπότε είναι εξίσου πιθανό το Geekbench να μην είναι ακόμη βελτιστοποιημένο για την αρχιτεκτονική του A8 chip.

Keywords
Τυχαία Θέματα