iPhone 11: Ούτε την οθόνη δεν επιτρέπεται να αλλάξεις

Techblog.gr

Η Apple δημοσίευσε ένα μικρό άρθρο το οποίο αφορά την αντικατάσταση εξαρτημάτων στο iPhone 11 από τρίτους και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.

Τα iPhone 11 είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αν η οθόνη είναι γνήσια ή όχι, όπως γινόταν και με την αλλαγή μπαταριών σε παλαιότερα μοντέλα.

Η Apple αναφέρει ότι οι οθόνες των iPhone

11 είναι σχεδιασμένες, δοκιμασμένες και κατασκευασμένες σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητα της εταιρείας τα οποία διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και απόκριση τους.

Για παράδειγμα, οι επίσημες οθόνες εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία της φωτεινότητας, της ακρίβειας των χρωμάτων, του True Tone, του Night Shift και του Haptic Touch.

Οι οθόνες που δεν έχουν την πιστοποίηση της Apple μπορεί να εμφανίσουν πολλαπλά προβλήματα, όπως μειωμένη απόδοση του multi-touch, ακούσια αγγίγματα, λανθασμένη βαθμονόμηση χρώματος και μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας.

Γι’ αυτό και οι κάτοχοι ενός iPhone 11 που έχουν αναβαθμίσει τη συσκευή τους στο iOS 13.1 δε θα μπορούν να αλλάξουν την οθόνη με μία μη πιστοποιημένη από την Apple. Αν κάποιο βάλει στη συσκευή του οθόνη που δεν είναι πιστοποιημένη από την εταιρεία, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στην οθόνη πληροφοριών του smathphone να εμφανίζεται μία σχετική προειδοποίηση.

Επιπλέον, η εταιρεία σημειώνει ότι μπορεί να εμφανιστεί μία ακόμη ειδοποίηση ή οποία θα λέει ότι η Apple ενημέρωσε τις πληροφορίες του συγκεκριμένου iPhone. Με άλλα λόγια η Apple θα κρατάει αρχείο για όλα τα iPhones που έχουν μη-πιστοποιημένη οθόνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο λόγος που θα γίνεται αυτό είναι για τη χρήση των δεδομένων σε αναλύσεις σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών της, τη βελτίωση των μελλοντικών προϊόντων που θα κυκλοφορήσει και πιθανές ανάγκες service που θα έχει ο κάτοχος της συσκευής.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον προς το παρόν οι συγκεκριμένες ειδοποιήσεις δεν θα επηρεάζουν τη χρήση των iPhone 11, απλώς θα υπάρχουν εκεί για να θυμίζουν στον κάτοχο ότι δεν έχει αυθεντική οθόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα