iMac: 20 χρόνια από το επαναστατικό μοντέλο της Apple που άλλαξε το ρου της ιστορίας των υπολογιστών

15:07 7/5/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Πριν ακριβώς από 20 χρόνια, η Apple παρουσίασε επίσημα το iMac ένα επαναστατικό μοντέλο που άλλαξε το ρου της ιστορίας των υπολογιστών και δίχασε μία για πάντα τους χρήστες φέρνοντάς τους μπροστά στο «αιώνιο» δίλημμα, iMac ή PC;

Η αλήθεια είναι ότι μετά την παρουσίαση του Steve Jobs και την επίσημη αποκάλυψη του iMac ο κόσμος των υπολογιστών δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Το απίστευτο μηχάνημα δημιούργησε αναμφισβήτητα μέσα από την εξέλιξή του ένα διαρκή αντίκτυπο στο χώρο της τεχνολογίας σε πολύ μεγάλη κλίμακα.

Το πρώτο iMac δια στόματος του πρωτεργάτη Steve Jobs έφερε οθόνη CRT 15 ιντσών, σκληρό δίσκο 4GB και επαναστατικό σχεδιασμό που «καταργούσε» το γνωστό σε όλους πύργο ενσωματώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του στο πλαίσιο της οθόνης.

Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο, ο Tim Cook ανέβασε στο Twitter ένα σπάνιο στιγμιότυπο αναβιώνοντας την ξεχωριστή αυτή στιγμή για την Apple και όχι μόνο επισημαίνοντας: «Πριν από 20 χρόνια ο Steve εισήγαγε στον κόσμο το iMac. Έθεσε την Apple σε μια νέα πορεία και άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τους υπολογιστές».

20 years ago today, Steve introduced the world to iMac. It set Apple on a new course and forever changed the way people look at computers. pic.twitter.com/GbKno7YBHl

Tim Cook (@tim_cook) 6 Μαΐου 2018

Η Apple, μετά την επιτυχία του iMac πρώτης γενιάς, συνέχισε να εκπλήσσει το κοινό λανσάροντας το 2002 το iMac G4 με εντυπωσιακή οθόνη LCD 15 ιντσών με «λαιμό» που επέτρεπε την κλίση και περιστροφή της, διατηρώντας ταυτόχρονα το σχεδιασμό all-in-one της εταιρείας. Συνεχίζοντας τη μεγάλη κληρονομιά, το 2005 κυκλοφόρησε το iMac G5 για πρώτη φορά με επεξεργαστή Intel x86 και all-in-one σχεδιασμό σε μεγέθη των 17 και 20 ιντσών.

Τότε ήρθε το 2007 να επαναπροσδιορίσει την εμφάνισή του desktop computer της. Το νέο μοντέλο έφερε αλουμινένιο πλαίσιο και ένα συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού απαράμιλλης ομορφιάς προορισμένης λες για το γραφείο ενός επαγγελματία. Ο νέος iMac είχε μεγάλες οθόνες 20 και 24 ιντσών, επεξεργαστές διπλού πυρήνα και επιλογές για ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Εν συνεχεία, η Apple το 2009 παρουσίασε το unibody iMac με επεξεργαστές 27 ιντσών και επεξεργαστές τετραπλού πυρήνα και αργότερα το 2012, ήρθε το επόμενο μοντέλο της να βάλει τέλος στη μονάδα οπτικού δίσκου δίνοντας κατεύθυνση προς τις υπηρεσίες cloud και streaming video.

Το 2014, όπου τα smartphones και τα tablets είχαν εγκαθιδρυθεί στην αγορά κλέβοντας μάλιστα τη δόξα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Apple έπρεπε και πάλι να κάνει τη διαφορά παρουσιάζοντας τον πρώτο υπολογιστή με οθόνη Retina 5K ανάλυσης στην αγορά.

Ίσως το επόμενο μεγάλο βήμα της Apple στη σειρά να ταυτιστεί με το λανσάρισμα του iMac 8Κ που φημολογείται εδώ και πολύ καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechBlog