Η μνήμη GDDR6 της Rambus άγγιξε τα 18Gbps

Techblog.gr

Η Rambus ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτάσει με την μνήμη GDDR6 τα 18Gbps καταφέρνοντας να ξεπεράσει κατά τέσσερις με πέντε φορές την ταχύτητα του DDR4 πρωτοκόλλου. Επιπλέον, η μνήμη της Rambus ξεπερνάει ακόμη και την ταχύτητα της καλύτερης κάρτας γραφικών που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην αγορά και που απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό η οποία ακούει στο όνομα RTX 2080 Ti κατά 4Gbps.

Η αύξηση της ταχύτητας θα βελτιώσει

τις εφαρμογές που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, τα data center, καθώς και τα συστήματα δικτύωσης και αυτοκινήτων τα οποία χρειάζονται υψηλό bandwidth. Η μνήμη της Rambus θα δώσει μία μεγαλύτερη άνεση στους κατασκευαστές οι οποίοι θα έχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές στην μνήμη.

Πλεονεκτήματα της Rambus GDDR6 PHYΤην υψηλότερη ταχύτητα στην βιομηχανία φτάνοντας τα 18 Gbps, μπορεί να φτάσει έως και 72 GbpsΠλήρης και βελτιστοποιημένη μνήμη που συνοδεύεται από GDDR6 memory controllerΠροσφέρει PCB και package design support – επιτρέποντας τους πελάτες να φέρουν γρήγορα και αξιόπιστα τα υψηλής ταχύτητας σχέδια στην παραγωγήΠροφέρει πρόσβαση στα συστήματα της Rambus καθώς και στους ειδικούς SI / PIΔιαθέτει το περιβάλλον ανάπτυξης, LabStation που επιτρέπει την γρήγορη αναβάθμιση και τον εντοπισμό σφαλμάτων (debug)Υποστηρίζει εφαρμογές υψηλής απόδοσης όπως AI, networking, data center και machine learning

Τέλος, να αναφέρουμε ότι αυτή η μνήμη δεν είναι το τελικό προϊόν που θα ενσωματωθεί στις κάρτες γραφικών καθώς χρειάζονται περισσότερη ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα