Η Xiaomi πιστεύει ότι το Huawei P30 είναι ακριβό σε σύγκριση με το Mi9

Techblog.gr

Πριν λίγες ημέρες η Huawei ανακοίνωσε τα P30 και P30 Pro, τα οποία είναι τα δύο τελευταία high-end smartphone της εταιρείας. Μαζί με την παρουσίαστη των συσκευών αποκαλύψθηκαν και οι τιμές τους, οι οποίες για αρκετούς είναι πολύ υψηλές. Φαίνεται λοιπόν ότι και η Xiaomi πιστεύει ότι τα Huawei P30 είναι overprice, και μάλιστα αποφάσισε να το δηλώσει δημοσιεύοντας μία εικόνα στην οποία συγκρίνει

τις διαφορές των Huawei P30 και Xioami Mi 9.

Η εταιρεία αναφέρει ότι Xiaomi Mi 9 κοστίζει 499€ και έχει προσθέσει υποσημείωση ότι αυτή η τιμή αφορά την Ισπανία. Αντίστοιχα, στην εικόνα αναφέρει ότι η τιμή του Huawei P30 είναι 799€, κάτι το οποίο δεν ισχύει διότι η τιμή του P30 τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 749€. Όπως και να έχει, η διαφορά των 250€ είναι μεγάλη.

Στη συνέχεια η Xiaomi συγκρίνει τις δύο συσκευές ως προς κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, κάτι που δεν είναι δίκαιο διότι η εταιρεία απλώς επέλεξε αυτά που της αρέσουν ή την βολεύουν, καθώς εκθιάζει ιδιαίτερα το Xiaomi Mi 9.

Πρώτα από όλα τονίζει ότι το Xiaomi Mi 9 έχει μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερα (συνολικά) MP στις κάμερες και καλύτερο επεξεργαστή.Το Xiaomi Mi 9 έχει κατά 0,39 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη και 12 παραπάνω MP στις κάμερες. Επίσης, η Xiaomi επιμένει να “κοροϊδεύει” τη Huawei που επέλεξε να βάλει στα P30 Kirin επεξεργαστή και όχι Snapdragon.

Η Xiaomi εμπαίζει την Huawei επειδή χρησιμοποίησε Kirin αντί Snapgragon στο P30

Η Xiaomi συνεχίζει τη σύγκριση χρησιμοποιώντας τα σκορ των συσκευών στο DxOMark. Μόνο που το Huawei P30 δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από την ιστοσελίδα, άρα μάλλον η συγκεκριμένη σύγκριση δεν έχει κανένα νόημα, και προστέθηκε στην εικόνα απλώς για να τονίσει η Xiaomi ότι το Mi 9 έχει το μεγαλύτερο σκορ σε εγγραφή βίντεο στο DxOMark.

Xiaomi Mi 9: Τραβάει το καλύτερο βίντεο σύμφωνα με το DxOMark

Έπειτα, η Xiaomi αναφέρει ότι το Mi 9 είναι το μοναδικό κινητό στον κόσμο με ασύρματη φόρτιση 20W, ενώ το Huawei P30 δεν υποστηρίζει καν αυτή την τεχνολογία. Κατά τα άλλα, η εταιρεία αναφέρει στην εικόνα ότι και τα δύο smartphones διαθέτουν In-screen αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, 6 GB μνήμη RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο.

Εμείς έχουμε σχολιάσει τα δύο smartphones στα σχετικά hands-on βίντεο. Εσείς ποιο από τα δύο flagships πιστεύετε ότι είναι καλύτερο;

Huawei P30 Pro ελληνικό hands-on video από το Παρίσι

Xiaomi Mi 9 hands-on [MWC 2019]

Keywords
Τυχαία Θέματα