Η Xiaomi μπλοκάρει τη χρήση Global ROM σε smartphones που κυκλοφορούν για την αγορά της Κίνας

Techblog.gr

Υπάρχουν καταναλωτές που εισάγουν Xiaomi smartphone από την Κίνα και εγκαθιστούν τη global ROM για να έχουν εγκατεστημένα τα Google services και να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως φαίνεται πως θα σταματήσει μιας και η Xiaomi αποφάσισε να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία.

Είναι αλήθεια πως τα smartphone που κυκλοφορούν για την αγορά της Κίνας είναι πιο οικονομικά από τα ίδια που κυκλοφορούν σε άλλες αγορές και για

αυτό το λόγο υπάρχουν ορισμένοι καταναλωτές που τα εισάγουν και τους εγκαθιστούν τη Global ROM για να έχουν όχι μόνο τα Google services αλλά και να αποφύγουν το bloatware που υπάρχει σε συσκευές που προορίζονται για την αγορά της Κίνας.

Τα smartphone της Xiaomi είναι από αυτά που πολλοί χρήστες αγοράζουν και τα flashάρουν με Global ROM για να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέραμε αλλά και σωστά μεταφρασμένα Αγγλικά, για όσους έχουν την Αγγλική αντί της Ελληνικής γλώσσας στις συσκευές τους μιας και οι κινεζικές ROM μπορεί να έχουν την Αγγλική γλώσσα σαν επιλογή αλλά δεν είναι συχνά μεταφρασμένες σωστά.

Το MIUI στην Κίνα αντικαθιστά τα Google services με άλλες υπηρεσίες, αλλά υπάρχει τρόπος να περαστούν τα Google services χωρίς όμως να διαγράφονται τα apps και οι υπηρεσίες που υπάρχουν στην Κίνα, κάνοντας την παρουσία του bloatware πιο έντονη από ποτέ. Για αυτό το λόγο υπάρχουν οι Global ROM οι οποίες μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει στα smartphone της Xiaomi, με τη δυνατότητα αυτή να αρχίσει να μπλοκάρεται από την ίδια την εταιρεία.

Οι καταναλωτές δε θα μπορούν να εγκαταστήσουν τις Global ROM σε smartphone που προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, ενώ ταυτόχρονα δε θα μπορεί να γίνει η εγκατάσταση μιας Κινεζικής ROM σε Global version smartphone της Xiaomi, με τα μέλη των Xiaomi forum να μην είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την κίνηση της Xiaomi.

Keywords
Τυχαία Θέματα