Η Samsung “πάτησε” κορυφή στην Ινδία εκθρονίζοντας τη Xiaomi

Techblog.gr

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint Research, η Samsung κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή αναφορικά με τις αποστολές smartphone για την αγορά της Ινδίας, “ρίχνοντας” ταυτόχρονα τη Xiaomi στη δεύτερη θέση.

Η Xiaomi βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας για την αγορά της Ινδίας από το τελευταίο τρίμηνο του 2017, κάνοντας τη Samsung

να χάσει την πρωτιά σε ακόμα μια αγορά μετά από αυτήν της Κίνας. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και αυτό φαίνεται να το οφείλει στα Galaxy J6 και J8 τα οποία έδωσαν και πάλι τα πρωτεία στη Samsung στην Ινδία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών είναι μικρή, μιας και η Samsung είναι ο κορυφαίος προμηθευτής smartphone μιας και κατέχει το 29% των αποστολών, ενώ η Xiaomi το 28%, δίνοντας μια πραγματική μάχη στην τεράστια αγορά της Ινδίας. Όσον αφορά τα στοιχεία σχετικά με το ίδιο χρονικό διάστημα για το 2017, Samsung και Xiaomi είχαν το 24% και 16% αντίστοιχα, και παρά το άλμα της Xiaomi, η Samsung κατάφερε να “πατήσει” στην κορυφή.

Αναλυτής της Counterpoint Research αναφέρει πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης σειράς J, έδωσαν την πρωτιά στη Samsung, η οποία δε σταματάει τις επενδύσεις της στη χώρα με το νέο εργοστάσιο παραγωγής που θα καταφέρει να διπλασιάσει τις συσκευές από τα 5 στα 10 εκατομμύρια τεμάχια το μήνα, με συνέπεια μια ακόμα καλύτερη τοποθέτηση στην αγορά της Ινδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα