Η Nike επέλεξε τιτάνα της τεχνολογίας για διευθύνων σύμβουλο

Techblog.gr

Εδώ και αρκετά χρόνια στη Nike επιδιώκουν τη ψηφιακή ανάπτυξη. Αν και πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, ο Mark Parker, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση του και την παραδίδει σε έναν τιτάνα της τεχνολογίας. Αναφερόμαστε στον πρώην CEO του eBay, John Donahoe.

Το έργο του πρώην CEO, Mark
Parker

Υπό την ηγεσία του Parker, η Nike έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξέλιξη, μια κίνηση που βοήθησε τον αθλητικό λιανοπωλητή να ευδοκιμήσει. Την περίοδο αυτή, η εταιρεία είδε 42% αύξηση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Επίσης, κυκλοφόρησε έξυπνα παπούτσια που δένονται μόνα τους, μέσω smartphone, καθώς και μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί AR για να μετράει το μέγεθος του ποδιού.

Η Nike ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες της Wall Street στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των κερδών της, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια σημαντική ψηφιακή ώθηση γύρω από την εμπειρία των πελατών τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στις online αγορές, καθώς και σε όλα τα σημεία αλυσίδας εφοδιασμού.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Nike, ο Donahoe θα πάρει τη θέση του CEO στις 13 Ιανουαρίου, και ο Parker θα αναλάβει νέο ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Parker ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Nike για 13 χρόνια και η αναπάντεχη αναχώρησή του ήρθε μετά από δηλώσεις του ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας ακόμη και μετά το 2020.

Ο νέος CEO, John Donahoe, είναι η ώθηση που χρειάζεται η εταιρεία

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNBC, ο Parker δήλωσε ότι ο Donahoe είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του CEO της Nike, ειδικά τώρα που η εταιρεία εισέρχεται σε ένα νέο κύμα ανάπτυξης.

Ο Donahoe είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nike από το 2014. Επίσης, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού cloud computing ServiceNow και πρόεδρος της PayPal Holdings.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Parker τόνισε ότι ο διάδοχος του έχει μεγάλη εμπειρία γύρω από την ψηφιακή αγορά αγαθών, την επιχειρηματική τεχνολογία, την παγκόσμια στρατηγική και την ηγεσία. Με όλα αυτά τα προσόντα, ο Donahoe έχει την ικανότητα να δώσει στη Nike την ώθηση που της χρειάζεται.

Τέλος, ο Parker σημείωσε ότι ο διάδοχος του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ήδη εξοικειωμένος με τις ανάγκες της εταιρείας και αποτελεί ήδη μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού γύρω από την ψηφιακή ανάπτυξη της Nike.

Keywords
Τυχαία Θέματα