Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη της εφαρμογής Cortana για iOS και Android

09:01 3/8/2020 - Πηγή: TechBlog

Στον πόλεμο των ψηφιακών βοηθών στα smartphones η Google και η Apple έχουν το πάνω χέρι στα λειτουργικά τους συστήματα, Android και iOS αντίστοιχα, καθώς είναι και αυτές που τα αναπτύσσουν. Πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν εναλλακτικές, αλλά δυστυχώς καμία δε μπόρεσε να εδραιωθεί

στο χώρο.

Μία από αυτές είναι και η Microsoft, η οποία αν και προσπάθησε αρκετά να ανταγωνιστεί τις Google Assistant και Siri για αρκετά χρόνια, τόσο στο δικό της mobile λειτουργικό, Windows 10 Mobile, όσο με την κυκλοφορία της Cortana ως εφαρμογή σε Android και iOS. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αρχικά, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η υποστήριξη για ενσωμάτωση δυνατοτήτων στη ψηφιακή βοηθό από τρίτους προγραμματιστές, με το οριστικό τέλος υποστήριξης των mobile εφαρμογών στις αρχές του 2021.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το να υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή δεν ωφελεί σε τίποτα τους καταναλωτές, αφού μπορούν να χρησιμοποιούν την Cortana στα Windows 10, αλλά και σε mobile εφαρμογές, μέσω της ενσωμάτωσης της στα apps Outlook και Teams. Όμως, η εταιρεία δε σταματάει εκεί, καθώς ανακοίνωσε και το τέλος της υποστήριξης της Cortana για το έξυπνο ηχείο Harman Kardon Invoke τον Ιανουάριο του 2021, καθώς βάση τα στατιστικά της εταιρείας, οι χρήστες δεν έκαναν χρήση των έξυπνων λειτουργιών του ηχείου, με τη χρήση του να περιορίζεται στην ακρόαση μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα