Η LG ετοιμάζει smartphone χωρίς κουμπιά και in-diplay fingerprint scanner

Techblog.gr

Ο τομέας των smartphones της LG δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, τουλάχιστον όσον αφορά τις πωλήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο design των περισσότερων συσκευών της. Φαίνεται λοιπόν, ότι παρά τις αναποδιές η LG συνεχίζει να εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό πολλών συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και ενός smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά.

Τον

Οκτώβριο του 2018 η LG υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κορέας (KIPO) για μία συσκευή χωρίς φυσικά κουμπιά. Η πατέντα αυτή εγκρίθηκε στις 19 Απριλίου του 2019, και τώρα τα έγγραφα διέρρευσαν.

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η συσκευή θα έχει τετραπλή πίσω κάμερα σε κυκλική διάταξη. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο από την εταιρεία, διότι ακόμα και τα LG G8 ThinQ και V50 ThinQ που παρουσίασε φέτος έχουν δύο ή τρεις πίσω κάμερες οριζόντια τοποθετημένες.

Στη συγκεκριμένη LG συσκευή το LED flash είναι τοποθετημένο στο κέντρο με τις κάμερες να το περιτριγυρίζουν. Η εταιρεία περιγράφει το συγκεκριμένο module ως “Matrix camera”.

Επίσης, δεν υπάρχει ίχνος συμβατικού αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κι εφόσον το smartphone δεν έχει ούτε κουμπιά, τότε θα διαθέτει in-display fingerprint scanner.

Βέβαια, μπορεί το LG smartphone να μην έχει κουμπιά, έχει όμως τρύπες. Συγκεκριμένα, η οθόνη έχει notch, πίσω βλέπουμε τις κάμερες, και στην κάτω πλευρά υπάρχει ένα ηχείο, θύρα ακουστικών και μία USB type-C.

Μαζί με το παραπάνω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η LG κατέθεσε κι ένα ακόμη. Το δεύτερο smartphone της εταιρείας δεν είναι τόσο ιδιαίτερο. Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα πολύ λεπτό smartphone με σχεδόν τετράγωνο σώμα, ακόμη και τα bezels της οθόνη έχουν απόλυτες γωνίες.

Η συγκεκριμένη LG συσκευή έχει θύρα ακουστικών, ηχείο και USB type-C στην κάτω μεριά. Εφόσον στο πίσω μέρος υπάρχει μόνο μία κάμερα με ιδιαίτερο σχεδιασμό, λογικά και αυτό το smartphone θα έχει in-display fingerprint scanner.

Τέλος, το δεύτερο κινητό διαθέτει φυσικά κουμπιά. Συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά υπάρχει το κουμπί αυξομείωσης της έντασης του ήχου, ενώ στη δεξιά βρίσκουμε το κουμπί απενεργοποίησης της συσκευής και ένα ακόμη του οποίου η λειτουργία παραμένει άγνωστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα