Η Huawei καταχώρησε πατέντα για clamshell foldable, έρχεται ο ανταγωνιστής του Galaxy Z Flip;

16:23 7/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Μπορεί η αγορά των foldables να είναι σχετικά καινούργια, όμως ήδη έχουμε τρεις διαφορετικές προσεγγίζεις στο design: το Galaxy Fold, με οθόνη που διπλώνει προς τα μέσα, το Huawei Mate Xs, με οθόνη που διπλώνει προς τα έξω και τα Galaxy Z Flip και Moto Razr, που έχουν τον κλασσικό clamshell

σχεδιασμό. Στην τελευταία κατηγορία φαίνεται πως θέλει να μπει και η Huawei, τουλάχιστον έτσι δείχνει η νέα της πατέντα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία καταχώρησε πατέντα στο CNIPA και μας αποκαλύπτει το design της Huawei, ώστε να προσεγγίσει την κατηγορία των clamshell. Η συσκευή φαίνεται να έχει εσωτερικά αρκετά μεγάλο notch, στο οποίο υποθέτουμε θα είναι η μπροστινή κάμερα και κάποιοι αισθητήρες. Επίσης, δε φαίνεται κάποιο κενό όταν είναι κλειστή η συσκευή, σε αντίθεση με το Galaxy Z Flip.

Στο πίσω μέρος υπάρχει το camera bump για τις πολλαπλές κάμερες σε κάθετη διάταξη και δίπλα το φλας. Κάτω ακριβώς από της κάμερες βλέπουμε μία μαύρη περιοχή, στην οποία υποθέτουμε πως θα μπει η εξωτερική οθόνη ειδοποιήσεων, όπως τη μικρή οθόνη του Galaxy Z Flip, αν και φαίνεται μεγαλύτερος χώρος στο μοντέλο της Huawei.

Δυστυχώς δε γνωρίζουμε παραπάνω λεπτομέρειες για τη συσκευή, ούτε αν τελικά κυκλοφορήσει. Μην ξεχνάμε ότι όλες οι εταιρείες έχουν καταχωρήσει πατέντες στο παρελθόν, τις οποίες ποτέ δεν είδαμε να κυκλοφορούν στην αγορά. Όμως, αν η Huawei αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα clamshell, τότε η Samsung θα πρέπει να ανησυχεί, γιατί προς το παρόν, παρά τις υποσχέσεις του Moto Razr, το Galaxy Z Flip παραμένει η προφανείς καλύτερη επιλογή στην κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα