Η Google φέρνει τα Tab Groups στον Chrome 73 για ομαδοποίηση των tabs;

Techblog.gr

Η Google προσπαθεί σε κάθε νέα έκδοση του Chrome να φέρνει βελτιώσεις που αφορούν την εμπειρία χρήσης, κάτι το οποίο φαίνεται να γίνεται με ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται σχετικά με τα tabs που όλοι μας ανοίγουμε σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με φωτογραφία που εμφανίστηκε από τη δοκιμαστική έκδοση του Chrome

73, φαίνεται πως η Google ετοιμάζει τα Tab Groups, μια λειτουργία που θα ομαδοποιεί τα tabs που έχουμε ανοιχτά ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία αυτή εμφανίστηκε στην τελευταία έκδοση του Chrome Canary για δοκιμή.

Ο Chrome Canary είναι μια από τις τέσσερις εκδόσεις του Google Chrome, με τις άλλες τρεις να είναι η Stable, Beta και Dev. Η τέταρτη, η οποία αντιστοιχεί στο “Canary”, περιλαμβάνει κάθε νέο χαρακτηριστικό που κυκλοφορεί για τον browser, χωρίς να δοκιμαστεί ή να έχει χρησιμοποιηθεί από τους μηχανικούς λογισμικού της Google, και για αυτό το λόγο η χρήση του είναι εξαιρετικά ασταθής και μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων.

Επιπλέον, η λειτουργία αυτή αναφέρεται στο ότι “οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τα tabs σε ομάδες ανάλογα με το περιεχόμενό τους”. Με λίγα λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες με tabs για να μην γεμίζει η οθόνη τους με πολλαπλά tabs και να ψάχνουν που βρίσκεται το κάθε τι. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να έχουμε μια ομάδα tabs που θα είναι τα αθλητικά νέα, μια ομάδα με video games, μια ομάδα με ειδησεογραφία. Επομένως, κάθε φορά που ο χρήστης θα πατάει πάνω σε κάποιο tab group, θα εμφανίζονται αυτά που περιλαμβάνει.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν τα πιθανά σενάρια χρήσης της συγκεκριμένης λειτουργίας, την οποία αναμένεται να δούμε στην stable έκδοση του Google Chrome όταν αυτή γίνει διαθέσιμη για όλους τους χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα