Η AI του Huawei Mate 10 Pro οδηγεί όχημα και αποφεύγει σκύλο στο δρόμο

13:57 2/6/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Huawei δοκίμασε την AI του Huawei Mate 10 Pro στο να οδηγήσει ένα όχημα το οποίο θα αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο, ένα σκύλο στην προκειμένη περίπτωση, έτσι ώστε να διαπιστώσει εαν θα τον αποφύγει. Τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν.

Για να διαπιστώσει τις ικανότητες της τεχνητής νοημοσύνης του Mate 10 Pro το οποίο διαθέτει τον επεξεργαστή HiSilicon Kirin

970, η Huawei τροποποίησε ένα αυτοκίνητο, πήρε ένα σκύλο και βγήκε στο δρόμο για να δοκιμάσει πόσο ασφαλής μπορεί να γίνει η οδήγηση με την AI του Mate 10 Pro, σε σημείο που θα μπορεί να αποφύγει έναν σκύλο και γενικά κάθε αντικείμενο που θα εντοπίσει να μπαίνει στην πορεία του αυτόνομου οχήματος.

Η Huawei προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις για τις ανάγκες της δοκιμής αυτής, μιας και έπρεπε το όχημα να ελέγχεται ρομποτικά και να μπορεί να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ οχήματος και smartphone για να ανιχνευθεί το εμπόδιο και να μπορέσει το όχημα να ελιχθεί καταλλήλως.

Έτσι, το όχημα με τα λογότυπα της Huawei ξεκινά, και το application το οποίο αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο κάνει τη σχετική σάρωση. Αρκετά πριν πλησιάσει στο εμπόδιο, η εφαρμογή αναγνωρίζει ότι στην πορεία του οχήματος βρίσκεται ένας σκύλος και εμφανίζεται στον οδηγό μήνυμα να σταματήσει την πορεία του οχήματος.

Σε αυτό το σημείο είναι που η AI του Mate 10 Pro αναλαμβάνει “δράση” μιας και λίγο πριν πλησιάσει στο σκύλο, εμφανίζεται στην οθόνη η ένδειξη “Ενεργοποίηση ελιγμού” και το όχημα στρίβει προς τα δεξιά αποφεύγοντας το σκύλο, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία της τεχνητής νοημοσύνης του Huaei Mate 10 Pro.

Keywords
Τυχαία Θέματα